A fitneszben az eredmények többsége az előre meghatározott étrend és az edzésterv követéséből származik, és ezen soha semmilyen pirula, por vagy bájital nem fog változtatni.

A táplálék-kiegészítők nem olyan fontosak, mint azt sokan hiszik. Míg vannak, amelyek felgyorsíthatják az eredmények megjelenését és javíthatnak az egészségünkön, viszont van sok étrendkiegészítő (mégha nem is a legtöbb), ami haszontalan.

Például az elágazó láncú aminosavakról (BCAA) azt mondják, hogy fokozzák az izomnövekedést, de egyre több bizonyíték mutatja, hogy nem. A Garcinia cambogia minden idők egyik legnépszerűbb fogyókúrás étrend-kiegészítője, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem hatásos. Ugyanez vonatkozik a tesztoszteron növelésére szolgáló kiegészítőre, a Tribulus terrestrisre is.

Ha azonban van rá félretett pénzünk, akkor léteznek olyan kiegészítők, amelyek beszerzését érdemes megfontolni, mert némelyikük javíthatja testösszetételünk és fiziológiánk számos jelentős részét, beleértve az izomnövekedést, a zsírvesztést, az erőt, a gyulladást, a szív egészségét, a hangulatot, az agy és a bélrendszer egészségét, az inzulinérzékenységet, energiaszintet, immunitást stb.

A hét leghasznosabb étrendkiegészítő, amelyet figyelembe kell venni:

 1. Fehérje por
 2. Multivitamin
 3. D-vitamin
 4. Halolaj
 5. Kreatin
 6. Izületek támogatása
 7. Vitalitás támogatása

Ez a fontossági sorrendjük is.

A fehérjepor van a tetején, mert ez megkönnyíti a számunkra elegendő fehérje fogyasztását. Egy jó minőségű multivitamin a következő, mert sajnos sokan nem jutnak elegendő tápanyaghoz az étrendjük révén.

Aztán ott van a D-vitamin és a halolaj, mert a megfelelő D- és omega-3 bevitele számos szempontból előnyös az egészségünknek és a teljesítményünknek, de sajnos ezt szimplán étkezéssel bevinni nehézkes.

Következő a kreatin, mert ez egyszerűen legjobb kiegészítő, amelyet az erő, az izomnövekedés és az edzés utáni regeneráció fokozására szedhetünk.

Ezt követik az olyan táplálékkiegészítők, melyek támogatják az ízületek egészségét, hiszen, ha fájdalmaink vannak, azok megakadályozzák a fejlődést és csökkentik motivációnkat. A vitalitás-kiegészítők, amelyek növelik az energiát és a jó közérzetet is fontosan, mert minél élénkebbnek érezzük magunkat, annál jobban teljesítünk edzés során, nem is beszélve az élet minden más területéről.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!
Rácz Rita Mónika
forrás: https://legionathletics.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.