A kurkumin tartalmú táplálékkiegészítők segíthetnek javítani az egészségedet, de van egy csapda!

A táplálékkiegészítő gyártók a kurkumint gyulladáscsökkentőként, fájdalomcsillapítóként és szívsegítőként is reklámozzák.

A forgalmazók azt állítják, hogy a kurkumin, a kurkuma gyökér aktív vegyülete csökkentheti a krónikus gyulladást, amely amúgy növelné a fájdalmat és a fáradtság érzetet, a szívbetegségek és az irritábilis bél szindróma kockázatát. Állításuk szerint mindezt tudományos kutatásokkal is alátámasztják.

De vajon mindez igaz?

A kurkuminnal kapcsolatos adatok nem a legmegbízhatóbbak, de antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal biztosan rendelkezik. A tanulmányok azt mutatják, hogy a kurkumin csökkenti az IBS-sel, az izomfáradtsággal, a 2-es típusú cukorbetegséggel és a szívbetegségekkel kapcsolatos gyulladást.

Ha jobban belemerülünk ezekbe a tanulmányokba, a dolgok még bonyolultabbá válnak.

Egy 2021-es tanulmány szerint a kurkumin táplálékkiegészítőként segített a gyulladásos betegségekben szenvedőknek, különösen, ha más gyógyszeres terápiákkal együtt alkalmazzák. De egy-egy tabletta időnkénti fogyasztása nem fog változást hozni!

Ha olyan ember vagy, aki képes kialakítani egy egészséges szokást, akkor a kurkumin fogyasztása beválhat.

Amennyiben krónikus fáradtságban és/vagy fájdalomban, IBS-ben, szívproblémákban vagy cukorbetegségben szenvedsz, akkor jó eséllyel segíthet a kurkumin, bár a szedése előtt mindenképpen javasolt a konzultáció az orvosoddal. A kurkumin megzavarhatja a vas felszívódását, különösen, ha vérhígítót szedsz.

Legyél óvatos, amikor ilyen táplálékkiegészítőt vásárolsz.

Olyan kiegészítőt keress, amelynek ajánlott adagja 1000 mg, és mindig olyan márkát vásárolj, amely rendelkezik harmadik fél által kiállított tanúsítvánnyal, hogy megbizonyosodj arról, hogy amit a címkén hirdetnek, az valóban benne is van a termékben.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.