Az emberek mindig megpróbálják maximálisan kihasználni az évvégi szabadidőt, persze ez úgy hangzik, mintha rengeteg idő állna rendelkezésükre. Mégis csak jó néhány napról van szó, amely általában alvással, pihenéssel és lazsálással vagy családlátogatással telik. Gyakran arra is jut végre idő, hogy találkozzanak a barátaikkal, vagy sétálgassanak a városban, és karácsonyi ajándékokat adjanak egymásnak vagy ajándékutalványokat váltsanak be.

De mi következik ezután? Szilveszter, újév napja.Ilyenkor jön el az új, szép elhatározások ideje. Vagy mégsem?  Úgy gondoljuk, hogy az emberiség két részre oszlik. Újévkor a fele fogadalmakat tesz, a másik fele pedig szándékosan nem tesz fogadalmakat. Ez gyakran annak ellenére történik, hogy ezek az elhatározások általában sikertelenségre vannak ítélve.

Milyen elhatározások kellenek ahhoz, hogy könnyen szokássá váljon? Sok trükk és tipp van, amelyeket egyenként kell kipróbálni. Az egyik tipp, hogy a lehető legtöbb embernek mesélj a terveidről; ez növeli a nyomást, hogy tartsd magad az elhatározásaidhoz. Vagy ragassz mindenhova cetliket, amelyek emlékeztetnek a terveidre.

Mit szeretnél elérni?

Természetesen nagyon fontos, hogy előzetesen átgondold, pontosan mit szeretnél elérni. Ha lehetséges, ezeket írd le és találd ki, hogy tudnád az egészet (ha sportcélról van szó) egy éves edzéstervbe beilleszteni. Nem elég például azt mondani: gyorsabban akarok úszni! Fontos, hogy pontosan meghatározzuk, mit akarunk. Például: A következő versenyen egy bizonyos távot egy bizonyos idő alatt szeretnék úszni.

A következő lépés az, hogy átgondold, mit kell tenned a cél elérése érdekében. Ki tud neked segíteni? Többet vagy intenzívebben kell edzened? Szükséged van további változtatásokra? Több időre van szükséged a regenerálódásra, vagy több edzésre? Helyes az étrended? Teljesen egészséges vagy?

Ha a terv elkészült, ugyanilyen fontos, hogy célokat tűzzünk ki, és ezeket tiszteletben tartsuk és megünnepeljük. Például megajándékozhatod magad egy új úszóruhával jutalomként,egy köztes cél eléréséért (a jutalom minden sportágra átvihető, új futópóló, új kerékpáros póló stb.).

A motiváció kulcsfontosságú!

A motiváció fontos pont, néha van hogy  elveszítjük . Ez nem nagy probléma, amíg egy rövid “szünet” után visszatérsz az adott célhoz. Ezért fontos, hogy bevond családodat, barátaidat és ismerőseidet. Így visszatér a motiváció, és újra lendületbe jössz.

Klasszikus fogadalmak: abbahagyom a dohányzást, kevesebbet iszom, lefogyok 10 kilót, vagy elkezdek sportolni.

Ebben segíthet egy profi edzésterv. Így nem lesz unalmas, és sokan kitartanak majd melletted. Ebben az időszakban az edzők és a barátok motivációja is nagy szerepet játszik.

Figyelj a súlyodra egész évben!

Logikus döntés lehet, ha egész évben odafigyelsz a testsúlyodra. Nem elég ha tavasszal csak azért dolgozunk magunkon, hogy meglegyen az az áhított bikini forma, vagy ősszel jól nézzünk ki az elegáns ruhánkban. Legyél magaddal szigorú, de mindig jutalmazd meg magad, ha elértél egy kitűzött célt. A lényeg, hogy mindig a cél lebegjen a szemed előtt. Néha sikerül közelebb kerülnöd hozzá, néha pedig nem, de a legfontosabb, hogy ne csak a célbaérés töltsön el örömmel, hanem az odavezető út is. Soha ne felejtsd el, hogy minden út az első lépés megtételével kezdődik.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.