Ha úgy érzed magad a ruhákban mint egy michelin baba, nem biztos, hogy hatalmas erőfeszítések vezetnek vissza a helyes útra. A friss tanulmány szerint mindössze 15-30 másodpercnyi aerob (pl. lépcsőzés) tevékenység kell ahhoz, hogy javíts egészségi állapotodon és pár kilóval könnyebbnek érezhesd magad.

Amennyiben ülőmunkát végzel a tanulmány szerint, egy munkanap során már 2-4 perc mozgás is csökkentheti az inzulinszintet, mely köztudott, hogy a cukor és szívbetegségek biztos jelzőfénye. A kulcs ezeknél az apró edzéseknél a sok kicsi sokra megy elv.

Már egy nap után is érezheted a javuló anyagcsere pozitív hatásait.

De miért működik?

Amikor több órán keresztül ülünk, az izmaink nincsenek használatban, így az anyagcserénk teljesen lecsökken. Ennek az lesz az eredménye, hogy inzulinrezisztenssé válhatunk, azonban ha óránként beszúrunk egy 15-30 másodperces gyors edzést, az izmok és más szövetek hatékonyabban tudják feldolgozni a bevitt tápanyagot, így javul az anyagcserénk.

Ha nincs lépcső a közeledben, akkor sincs probléma, csak csinálj néhány fekvőtámaszt, guggolást, vagy akár ugráló kötelezhetsz is. Alapvetően bármi megteszi, ami kicsit is megdolgoztatja a szívedet.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.