A technika fejlődése tálcán hozta a szolárium szerelmeseinek az eredményeket. Egyetlen dolgot azonban mindenki elfelejtett, mégpedig azt, hogy az emberi szervezet nem gép. Nem a bedobott zsetonok száma határozza meg a melanin termelés mértékét.
Az UV-sugárzás hatása Gondolkodjunk együtt! Az UV-sugárzás hatására beindul a szervezet védekező mechanizmusa, a sejtek DNS-ének védelme, a melanin termelés. A bőr pigmentjeinek termelődése nem varázsütésre történik. Komoly biokémiai folyamat eredményeképpen jön létre a barnulás, amihez bármily furcsa is időre van szüksége a szervezetnek. A bőr melanin termelésének a mértéke egyéni jellemző. A szoláriumozásnál ugyanúgy, mint a napozásnál, figyelembe kell venni ezt az egyéni jellemzőt. Először időt kell hagyni, hogy a folyamat elindulhasson, tehát a besugárzási időt fokozatosan és egyénre szabottan kell emelni. Természetesen, a sugárzás erősségét is figyelembe kell venni, hiszen ha belegondolunk egy skandináv típusú bőrrel nem túl jó ötlet az egyenlítő mentén délben kiülni napozni.

Összegzésül: Mindig az arany középúton járj! A megfelelő mérték nem okoz problémát.

 

 

forras es a cikk folytatasa:
http://www.beauty-forum.hu/beauty-ujdonsagok/news-detailseite/artikel/a-szolarium-jotekony-hatasai.html

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.