A történet jó félévvel ezelőtt kezdődött. Mondhatnánk „régi lemez”: az utóbbi időben önmagával keveset foglalkozó ember, számos „celebdiétával és sztártréninggel” a háta mögött, a megnövekedett testsúly miatt fájó térdektől, sajgó deréktól sújtva. A tuti biztos módszer keresője, aki az aktuális új „csodával” végre eléri mindazt, amire mindig is vágyott/ vágyik, vagyis zsírpárnák nélküli, izmos és jól funkcionáló testet, dicséretes állóképességet.  Rövid ideig- általában néhány hétig- kitart, aztán abbahagyja az egészet, mondván, ez mégsem az igazi, egyébként is megtanulta magát elfogadni úgy, ahogy van. Aztán ismét egy kis idő, s kiderül, mégsem megy így, újrakezdi, hátha most sikerül…

Meglehet ezen a ponton válna unalmassá az olvasás, ám az (akkori) utolsó felbuzdulás után valami mégis megváltozott emberünk tudatában. Akár népmesei fordulat is lehetne, hogy felkeresett három szakembert, egy pszichológust, egy dietetikust, meg egy edzőt.  A szakemberek mindegyike alapvető és fontos tanácsokkal látta el hősünket, akinek innentől nem volt más dolga, minthogy a gyakorlati útmutatások alapján sikeres legyen. Az is lett!  Lefogyott vagy tizenkét kilogrammot, feszes lett a teste, a korábbi fájdalmainak nyoma sincs, ha pedig úgy tartja kedve, vidáman kocog a futópadon vagy épp a szabadban.

Mit tanulhatsz ebből az egészből? Többek közt azt, hogy a lelkedből (szellemedből) származó akaraterőd mindig a rendelkezésedre áll. Ha ezt az akaraterőt a fizikai (testi) szinten használod, határozottá válsz, kétségek nélkül. Ennek a határozottságnak a birtokában tudni fogod, mit tegyél, kitől kérj segítséget, s következetesen és céltudatosan, lépésről lépésre haladva valósítod meg a céljaidat. Másként megfogalmazva, az akaraterőddel utat találsz, a saját Utadat!

Tudd: Minden változtatás, melyet annak érdekében teszel, hogy egészségesebb legyél, egy idő után beépül a személyiségedbe, mindennapjaid szerves részévé válik. Innentől erőlködés nélkül megy minden.  Nem kell hozzá sok idő, egy testileg-lelkileg megújult ember fog visszanézni rád a tükörből, akit legfeljebb egy-egy fénykép fog emlékeztetni arra, milyen is volt korábban.

Írta: Bögi Viktor

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.