Előbb a víz, csak aztán a kávé.

Ahelyett, hogy magadba döntenél egy vödör kávét, reggel az első dolog legyen menni egy nagy pohár citromos vizet, és csak utána fogyaszd el a szokásos kávédat. A citromos víz felébreszti a szervezetet, miközben hidratálja a fáradt testet. A kávé is jobban hasznosul, ha eleget ittál előtte.

Vonszold ki magad az ágyból.

Egy rövid alvás után szíved szerint a „szundi” gomb után nyúlnál, de jobban teszed, ha időben felkelsz. Ha nem húzod az ébredezést, a napi rutinod is jobban halad, és nem tolódik el a bioritmusod. Minden megkezdett szundis 10 perc ugyanennyivel fogja eltolni az álmosodást.

Gondold végig a feladatokat.

Egy borzalmas este után joggal gondolod, hogy az egész napod katasztrófa lesz, és biztosan nem te leszel a legélesebb kés a fiókban. Bár egy éjszaka nem a világ, a szakértők szerint mégis érdemes felállítani egy fontossági sorrendet, és a különösen nagy dolgokat olyan napra hagyni, amikor valóban toppon vagy. Ilyenkor inkább a már rögzült, rutinszerű feladatokat vedd elő.

Keresd a fényt.

Mi az, ami elűzi az estéről rád maradt álmosságot? A kék fény. A természetes fény többek között kék fényt is tartalmaz, így az ébredési fázis lerövidítése érdelében engedd, hogy a szemeiden beáramoljon a fény.

Válassz egészséges ételeket.

Amikor kimerült vagy, könnyebben csábulsz el az egészségtelenebb, cukros finomságoktól, ami a szervezeted normális reakciója az energiadeficitre. Neked azonban érdemes ezt felülírni, mivel a telítettség napközben álmosító, míg este pihenés helyett munkára készteti a szervezetedet. A legjobb, ha egészséges, de nem túl nehéz ételeket választasz, és elalvás előtt legalább egy órával már nem szel, ezzel is biztosítva az igazán pihetető alvást.

Iktass be egy könnyű edzést.

Ha tényleg fáradt vagy, nem ez lesz a nagy súlyok vagy a HIIT edzés ideje-leginkább a saját egészséged érdekében- , de egy kis mozgás most is kifizetődő. Még akkor is fogd vissza magad, ha az adott napra épp brutális edzést terveztél. Inkább gyalogolj a futópadon, jógázz, de mindenképp mozogj. A sport egyszerre élénkít és fáraszt, még az inszomniás betegeknél is segít.

Találj módot egy kis szundításra.

Biztosan érezed már, hogy ebéd környékén az energiaszinted lejjebb esik, és nehezebben is koncentrálsz. Ilyenkor ne a kávé után nyúlj, ami a későbbi alvást is szétzilálja- inkább keress lehetőséget 5-20 perc szundításra. Ha nem is alszol el, a csendes relaxáció mozgósítani fogja az energiáidat.

Tervezd meg az estédet.

Gondold át, milyen hiba csúszhatott be előző este, ami miatt elkerült az álom. Sokáig tévéztél, vagy nyomkodtad a telefont? Este kezdd korábban az alvási rutinodat, és tartsd távol magad a kütyüktől. Inkább olvass vagy meditálj.

Forrás: dietaesfitensz,darfu

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.