Már egyetlen vércsepp is sok mindent elárul az egész test egészségi állapotáról. Egy speciális mikroszkópos vizsgálattal még azelőtt informálódhatunk bizonyos betegségek meglétéről, mielőtt a tüneteik megjelennének.

Enderlein féle vércseppanalízis segítségével bepillantást nyerhetünk a szervezetünk működésébe. Fontos információkhoz juthatunk ily módon többek között az immunrendszerünk működéséről, megtudhatjuk például, hogy milyen az emésztőrendszerünk, a kiválasztásunk, a májunk állapota, vagy azt, hogy mennyire van a szervezetünk elsalakosodva. Az ujjbegyből vett vérmintát egy sötét látóterű mikroszkóppal ezerszeresére nagyítjuk, és a speciális megvilágítás mellett láthatóvá válnak a vér alkotórészei. Olyan ez, mintha utaznánk az emberi szervezetben.

Tüskés, rolós, összeragadt

A szakember monitor segítségével kivetíti a mikroszkópban látható képet, a látvány magával ragadó. Különböző alakzatokat figyelhetünk meg a képernyőn. A legszembetűnőbbek közülük a kis fánk alakú vörösvérsejtek. Ezek különböző elváltozásokat mutathatnak, amelyekből következtetni lehet bizonyos szervek elégtelen működésére. Gyakran látható, hogy kicsiny tüskék állnak ki belőlük, ami arra utal, hogy az illető mája terhelt. A májunkat szinte folyamatosan mérgezzük, nemcsak helytelen táplálkozással, alkoholfogyasztással, hanem azzal is, ha sokféle a szervezet számára szükségtelen táplálékkiegészítőt szedünk. Előfordul, hogy összeragadnak és rolókat alkotnak a vörösvérsejtek. Mivel az egyik legfontosabb feladatuk az oxigén és a szén-dioxid szállítása, ezért ha összeragadnak, akkor kevesebb oxigént tudnak megkötni, így a szervezet oxigénhiányos lesz, és az illető fáradékonnyá válik. A vérben láthatók a gyengébb mentális állapotok, a szorongás, az aggodalom, a félelmek és a nagyfokú stressz jelei is. Ha stressze valaki, akkor kortizol termelődik a szervezetében, ami rövid ideig védő funkciót tölt be, de hosszabb távon összeragasztja a vörösvérsejteket.

Akadályozott testőrség

A biológus a fehérvérsejtek jelenlétére is felhívja a figyelmet. Az immunrendszer katonáiként a védekezés a feladatuk, ők a test őrei. Az élő vérminta megmutatja, hogy mennyire aktívak. Ha azt látni, hogy nagyon aktívak, és megjelenik egy speciális fehérvérsejt is, az arra utal, hogy az illető valamire allergiás. Amikor a vörösvérsejtek össze vannak csapódva, akkor a fehérvérsejtek nehezebben jutnak oda, ahol szükség van rájuk. Ilyenkor a vörösvérsejteket szabaddá kell tenni, hogy a fehérvérsejtek akadálytalanul tudjanak mozogni. A vérlemezkék, a trombociták is látszanak a vérben. Fontos szerepük van a véralvadásban. A számuk utal arra, hogy milyen állapotban vannak az erek, van-e esetleg trombózisveszély vagy vérnyomásprobléma.

Mikróbák a plazmában

Az élő vérmintában alaposan szemügyre vehető a vérplazma is. A plazmát főként víz alkotja, amelyben oldott állapotban bizonyos anyagok, például hormonok, zsírok, szénhidrátok láthatók. A vérplazma összetétele utal az illető egészségi állapotára. Látható, hogy van-e rossz irányba alakuló mikrobatömeg. Azt kell megtudni, hogy milyen káros mikrobák szaporodnak el a szervezetben, és a mikroflóra harmonizálásával a gyógyulás is beindul.

Forrás: dietaesfitnesz, tremfo

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.