A legjobb dolgok nem jönnek könnyen, küzdeni kell értük. És a világon semmi nem olyan fenséges, mint azok a dolgok, amelyekért a legkeményebb küzdésen át vezetett az út.

Vikivel az út elején járunk még, 4 hetes erőteljes kitartó munka hatására tartjuk az egészséges heti 1- 1.5 kg fogyást. Az eddigi sikerhez nagy arányban hozzájárul a megválogatott minőségi étrend, hiszen a táplálkozás minősége tükrözi a test minőségét is.

A harmadik fontos összetevő a regenerálódási idő, ami Vikinek naponta minimum 8-9 óra pihentető alvást jelent. Képzeljük el, hogy ez a három tényező egy háromlábú széket szimbolizál, ha valamelyik láb nem megfelelő, akkor a szék elborul.

Viki edzésit, edzéseinek felbontását szeretném bemutatni az alábbiakban:

Heti négy alkalommal találkozunk Vikivel a Speedfitben. Kedden és csütörtökön minden edzést kardió bemelegítéssel kezdünk, ami 6-8 percet vesz igénybe, cél a pulzusszám, testhőmérséklet növelése, fizikai és pszichikai ráhangolódás az elkövetkező gyakorlatokra.

A kardió bemelegítést egy teljes testet átmozgató testgimnasztika követ, fentről lefelé haladva. A fentebbi két lépés nagyon fontos a sérülések elkerülése érdekében, Ti se hagyjátok ki az edzéseitekből! 

A fő részben főképp saját testsúlyos, illetve vezetett, lapsúlyos gépeken dolgozunk, így szoktatva hozzá Viki izmait a megterheléshez.

Minden izomcsoportot egy gyakorlattal megdolgoztatunk egy edzés során. Egyenes arányú sorozat és ismétlésszámmal, fix súllyal végezzük a gyakorlatokat.

A légzésre és a szabályos gyakorlatok végzésére nagy figyelmet fordítok. Továbbá az edzés során figyelem Viki szívverését egy pulzusmérő óra segítségével. Ha elvégeztük az edzéstervben szereplő gyakorlatokat, rátérünk a kardió részre.

Ezt a kezdeti szakaszban gyalogló gépek és háttámlás kerékpár használatával végezzük. Végig figyelemmel kísérem, hogy a zsírégető pulzusszámtartományban maradjon Viki szívverése. Mivel az erősítés után végezzük a kardió részt egy edzésen belül, a kimerült glikogén raktárakból már nem tud energiát biztosítani Viki szervezet az edzéshez, ezért kénytelen a zsírmolekulákat elégetni a mozgás során, tehát hatásosabb lesz a zsírégetés is.

A további két edzésnapot szerdán, illetve szombat vagy vasárnap tartjuk, ami 1 órás kardió edzésből áll.

Az izzasztó edzések végeztével lenyújtjuk a megdolgoztatott izmokat.

A következő részben Viki fogja megosztani veletek, hogy hogyan érzi magát a testmozgástól, illetve hogy halad az edzések során.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.