Maradj mozgásban

Nagy a kísértés, hogy elkerüld azokat a mozdulatokat, amelyek fájdalmat okoznak neked. De a mozgások korlátozása gyengítheti az izmokat és súlyosbíthatja az összetett ízületi problémákat.

Pedig a tényleges mozgás – a megfelelő módon végrehajtott, szabályos gyakorlatok formájában – hosszú távú módja lehet a boka-, térd-, csípő- vagy vállfájdalmak csillapításának. Egyeseknél a megfelelő edzésprogram még a műtétet is késleltetheti vagy megelőzheti.

A cél az kell legyen, hogy a gyengéd, célzott ízületi edzéseket egyszerű gyaloglással párosítsd. Az új edzésprogram megkezdése előtt orvosi tanácsadásra van szükség.

Egyszerű nyújtási tippek

Ha célzott ízületi gyakorlatokba kezdenél, ezek az egyszerű nyújtási tippek minden edzéshez fontosak:

Először melegíts be. Az izmok melegben könnyebben nyúlnak. Próbálj meg bemelegítést végezni edzés előtt, vagy vegyél először egy meleg zuhanyt vagy fürdőt.

Ne okozzon fájdalmat. Csak enyhe feszülésig nyújts, soha ne a fájdalomig. Ha egy nyújtás fáj, hagyd abba. Óvatosan térj vissza a pozícióba, és próbáld meg újra. Idővel és gyakorlással a hajlékonyságod javulni fog.

Lélegezz! Nyújtás közben egyenletesen lélegezzünk.

Gyakorolj rendszeresen. A legjobb eredményt akkor éred el, ha gyakran – naponta többször is, a hét minél több napján – végzed a kíméletes nyújtást.

Forrás: Harvard Health

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.