Biztos neked is van olyan haverod, aki minden egyes alkalommal eddz a karjára. Ők azok, akik felfoghatatlan mennyiségű időt töltenek azzal, hogy kitaláljanak egy új gyakorlatot, hogy még jobban bedurranjon a karjuk, sőt ezt képesek még a végletekig csiszolgatni.

A végén azonban mindig kiderül az, hogy a régi alap és unalmas gyakorlatok működnek még mindig a legjobban. Tudod, azok az időtálló, kipróbált és bevált gyakorlatok, amelyek manapság is ugyanúgy durrantják be a karodat, mint a régi szép időkben.

Bemutatjuk Neked az öt legjobb tricepszgyarkolatot, látni fogod, hogy nem kell feltalálni a spanyolviaszt. Vágjunk is bele és nézzük meg, miért ezek működnek a legjobban, és mire kell figyelned a kivitelezésük közben.

1. Karnyújtás fej felett csigán

Ez a feladat az egyik legjobb izolációs gyakorlat a tricepszed számára, amitől határozottan érezni fogod az ismétlések során. Azonban ez egy olyan gyakorlat, amelyhez megfelelő mértékű vállszabadságra és mellkasi mobilitásra van szükséged, hogy megfelelően el tudd végezni. Tartsd szem előtt, hogy a csípőd nem csavarodhat el, mert ez később problémákat okozhat. Tartsd az ismétléseket magas tartományban, csinálj minimum 10-et vagy inkább többet.

2. Csigás letolás

Ez vitathatatlanul a legnépszerűbb tricepsz gyakorlatok egyike. Ennek valószínűleg az oka, hogy könnyen kivitelezhető és viszonylag biztonságos. A letolás egyik nagyszerű előnye, hogy különböző tartozékokat használhatsz – kötél, egyenes rúd, vagy V alakú rúd -, hogy az izom több területét is megdolgoztathasd. Emellett elég sokoldalú ahhoz, hogy kisebb súllyal csinálj 15-öt, vagy megnöveld a súlyt és csökkentsd a ismétlések számát.

3. Tolódzkodás padon

Ez egy másik régimódi gyakorlat, amely keményen megdolgoztatja a tricepszet, de problémás lehet azoknak, akiknek nem elég laza a válluk. Ha nincsenek vállproblémáid, akkor ez a gyakorlat nélkülözhetetlen a tricepsz bedurrantásához, akár a saját testsúlyoddal, akár plusz súly hozzáadásával.

4. Szűk fogású fekvenyomás

Ha szeretnéd, ha megtérülne az edzésbe fektetett idő, akkor ezt a gyakorlatot ne hagyd ki. Nem csak a tricepszed, hanem a vállad és a mellizmaid is dolgozni fognak. A legtöbbet úgy hozhatod ki belőle, hogy mind a feszítő mind a hajlító fázisban kontroll alatt tartod az izomcsoportot, szóval felejtsd el a lendület kihasználását.

5. „Skull Crusher” azaz a koponyatörő

Ez egy izolációs gyakorlat, melyben nagy súlyokkal tudsz dolgozni és pontosan ez teszi talán a legjobb tricepszgyakorlattá. Használj hozzá franciarudat, mert segít levenni a terhelést a csuklódról. Ha nincs a közelben ilyen, használhatsz egyenes rudat is, vagy kézisúlyzókat. A legjobb ha 4-6 között tartod az ismétlések számát és nagyobb súlyokkal dolgozol.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.