Nemrég olvastam egy újságban- Utálom, mikor halogatok” című írást. A halogatás bekúszhat az életünkbe, lassítva, vagy akár megállítva haladásunkat. Különböző okok miatt halogatsz, de ugyanaz a negatív kimenetel következik be. A sikeres embernek először önmagát kell megismernie, hogy képes legyen a sikert elősegítő életmód kialakítására.

Ez a tanács, amit most neked adok ugyanaz, amit a vendégeimnek szoktam mondani. Először ki kell derítened, hogy miért és mit halogatsz. Másodszor készíts egy stratégiát a szituáció megoldására és kövesd akkor is, amikor nem akarod. A halogatás gyakran a konfliktusok, nehézségek elkerülése, valamint a továbbhaladással kapcsolatos habozás. Olyan dolgokat halogatunk, amelyeket nem akarunk elvégezni, nem tudjuk, hogyan kell csinálni, vagy nem vagyunk biztosak abban, hogy mi lesz az eredménye. Ez egy biztos módja egy középszerű élet elérésének és, hogy ne válj olyan emberré, aki igazából lenni szeretnél. Még nem találkoztam senkivel, aki csak boldogulni akar valahogy, illetve élni világát egyik napról a másikra, mégis több száz olyan embert ismertem meg, aki benne ragadt ebben az örvényben. Hogyan lehet megtörni ezt a körforgást? Itt megosztom veled a tanácsom, valamint beszélek kifejezetten a sport és a táplálkozással kapcsolatos halogatásról is.

Hogyan fejezd be a helyes táplálkozással kapcsolatos halogatást:

A megfelelő étkezéshez jelentős mennyiségű tervezés és fegyelem szükséges, nincs helye a halogatásnak. Az egészséges táplálkozáshoz meg kell venni a hozzávalókat, gyakran jóval előbb el kell készíteni az ételt és úgy kell elcsomagolni, hogy a nap folyamán meg tudd enni. A legkisebb halogatás is el tudja terelni egy vasakaratú ember figyelmét is, aki pedig ezután a legközelebbi gyors kalóriákhoz fog nyúlni. Sportolókként, hétvégi harcosokként, fitneszrajongóként és elfoglalt szülőként a táplálkozásunk az egyik legnagyobb hatással van arra, hogyan érezzük magunkat, valamint a teljesítményünkre és az egészségünkre. Tehát hogyan tartsuk sínen magunkat?

 1. Készíts étkezési tervet előre egy hétre vagy egy hónapra – Nem kell bonyolultnak lennie, de az alapokat mindenképp tervezd meg, és győződj meg róla, hogy ismered a fogások fő összetevőit.
 2. A bevásárlást illeszd bele a napi teendőid közé – ha nem tervezed meg, akkor nem fogod véghez vinni.
 3. Főzz egy nappal vagy egy héttel előre – Ismerd meg a lassú főzőedények, a tömeges főzés és a fagyasztás, valamint a heti adag dobozolásának világát.
 4. Vegyél ételhordókat és vidd magaddal az ételt – Van lehetőséged megmelegíteni az ennivalódat? Ha igen, próbáld ki az üvegtartályokat. Ha nincs, keress könnyű műanyag vagy fém tartályokat.
 5. Vegyél egy kulacsot – Válassz egy olyan palackot, amelyet könnyű hordozni és magaddal vihetsz bárhová.

Hogyan lehet abbahagyni a halogatást az edzéssel kapcsolatban?

A táplálkozás betartása fél siker, azonban az edzési rutin betartása legalább ilyen nehéz. Bizonyított tény, hogy a tesztelésre, statisztikákra, fejlődésre és hosszú távú tervezésre épülő edzéstervek a legsikeresebbek. Van azonban egy olyan elmélet is, amely szerint az a leghatékonyabb edzésmódszer, melyet valóban el is végzel. Ha a napi menetrended túlságosan szorossá és rugalmatlanná válik, akkor kénytelen leszel megszakítani. Meg kell találni, hogy milyen típusú edzésmódszert tudsz beilleszteni a jelenlegi életviteledbe. Bele kell férnie az egyensúlyba, amely a céljaidon, az edzésre jutó időn, a következetességeden és a költségvetéseden alapul.

 1. Tartsd magad a tervhez – Ez lehet egy konkrét terv, melyet egy edző alakít ki napra pontosan, vagy lazább, például heti három edzés egy nyaralás alatt. Készítsd el ezt az ütemtervet, és helyezd olyan helyre, ahol minden nap látni fogod.
 2. Tervezd meg, hol fogsz edzeni – Általában otthon vagy, utazol vagy dolgozol? Milyen lehetőségeid vannak ezeken a helyeken?
 3. Edzőpartnerek keresése – Találj egy edzőtársat, csatlakozz egy osztályhoz vagy csoporthoz, vagy keress olyan barátokat, akikkel rendszeresen el tudsz menni edzeni, így motivált és szorgalmas maradsz .
 4. Segítség kérése – Keress egy edzőt, aki segít az edzésben, vagy ha ez nem fér bele éppen a költségvetésedbe, keress online ingyenes forrásokat, amelyek segítenek az edzésterved elkészítésében és alakításában.
 5. Írd le a céljaidat – Nehéz motiváltnak maradni, ha nincs célod. Legyen meg az ok, amiért sportolsz, és ezt írd az ütemterved mellé.

A halogatás a múlté…. Ha egy rendszer működik, akkor drasztikusan jobb eredményeket érhetünk el, miközben sokkal kevesebbet stresszelünk. A hatékonyság elérése olyan képesség, amely erőfeszítéseket, tervezést és odaadást igényel. Ha azonban belekóstolsz ebbe az életmódba, soha nem akarsz majd visszatérni a régi énedhez. Határozd el magad amellett, hogy azzá válj, aki akarsz lenni, elérve azon célokat, amelyeket kitűztél, és végezd el az előtted álló munkát.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Szládovics Rita Mónika

forrás: https://breakingmuscle.com/fitness/simple-steps-to-stop-procrastinating-about-your-fitness-and-nutrition

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.