Erre azt kell mondjuk, ez bárcsak ilyen egyszerű lenne. Főleg nőktől lehet hallani ezt és általában ,vagy csoportos órákon ,vagy olyan esetben akik csak egyénileg kardiózni szoktak. Tegyük tisztába akkor ezt.

A túlizmosodástól való félelem természetesen teljesen alaptalan a nők esetében, hiszen hacsak nincs extrém magasan a tesztoszteron szinted, ami nem túl valószínű, vagy nem szedsz anabolikus szteroidokat, gyakorlatilag lehetetlen, hogy férfias izomtömeget építs. Vagyis a női szervezetben az izomtömeg növekedésért felelős legfontosabb hormon (a tesztoszteron) nem képződik olyan mennyiségben, ami lehetővé tenné az izmok látványos növekedését. De másrészről gondoljunk csak bele egyszerű józan paraszti ésszel.

Mindenkinek hosszú hónapok, évek kellenek ,hogy jó és látványos fizikumot építsenek természetesen csak akkor ,hogy ha ehhez minden (megfelelő edzés, táplálkozás, pihenés) társul. Ha ez ilyen egyszerűen menne, hogy túlizmos leszek mindenki testépítő, erőemelő és fitneszes lenne az edzőtermekben. A súlyzós edzések jutalma hölgyeknél  a szépen definiált,  feszes és cellulit mentes izomzat lesz. Sajnos még mindig sokan keverik a fitnesztermi edzéseket a profi testépítők által elvégzett edzésmunkával. A profi testépítőkhöz hasonló méretű izmok eléréséhez elképesztően sok munka, lemondás ,precíz és pontos táplálkozás, valamint  sok esetben anabolikus szteroidok használata is szükséges hosszú-hosszú éveken keresztül.

Nem egyik napról a másikra. Másrészről a túlizmos, mint olyan fogalom teljesen relatív, kinek milyen külsőt jelent éppen.De amit legtöbbször annak is gondolunk az hosszú-hosszú évek kőkemény munkája. Röviden teljesen elfelejthetjük a ”túlizmos mítoszt”. Nyugodtan edzhetünk gépeken és súlyokkal, ugyan is nem fog bekövetkezni amitől tartunk maximum évek múltán nagyon nagy odafigyeléssel precízen ,pontosan és nagy lemondások mellett.

SPEEDFIT – Fitnesz mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.