Ez egy igazán krémes, gazdag és ízletes fogás, amely villámgyorsan elkészíthető, mégis finom és különleges. Tökéletes választás egy hétköznapi vacsorához, amikor valami különlegeset szeretnél, de nincs időd órákig a konyhában állni. A citrom frissessége, a fokhagyma intenzív aromája és a parmezán selymes íze garantáltan levesz a lábadról. Ha egyszer kipróbálod, biztosan a család kedvence lesz!

Hozzávalók

  • 300 g spagetti vagy más kedvenc tészta
  • 250 g friss vagy fagyasztott garnéla (megtisztítva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tészta főzése
    Főzd meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben az utasítások szerint. Szűrd le, de tarts meg egy kevés főzővizet.
  2. Garnéla pirítása
    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a garnélát, és közepes lángon pirítsd 2-3 percig, amíg rózsaszínű nem lesz. Szedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
  3. Fokhagyma és szósz
    A serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd illatosra, de vigyázz, ne égesd meg! Öntsd hozzá a tejszínt, és lassú tűzön keverd el. Add hozzá a parmezánt, és folyamatosan keverd, amíg szép krémes mártás nem lesz.
  4. Ízesítés és garnéla visszatétele
    Ízesítsd sóval, borssal és citromlével. Tedd vissza a garnélát a szószba, és keverd át.
  5. Tészta hozzáadása
    Add a főtt tésztát a szószhoz, és keverd össze. Ha túl sűrű a mártás, adj hozzá egy kis tésztafőző vizet.
  6. Tálalás
    Szedd a krémes garnélás tésztát tányérokra, szórd meg friss petrezselyemmel, és díszítsd egy kis extra parmezánnal.

Kalória táblázat (adagonként, 4 adag esetén)

Hozzávaló Mennyiség Kalória
Spagetti (300 g) 75 g 270 kcal
Garnéla (250 g) 62,5 g 60 kcal
Olívaolaj (2 evőkanál) 7 ml 60 kcal
Fokhagyma (3 gerezd) 0,75 gerezd 3 kcal
Főzőtejszín (200 ml) 50 ml 95 kcal
Parmezán sajt (50 g) 12,5 g 50 kcal
Vaj (1 evőkanál) 2,5 g 18 kcal
Citromlé (1 teáskanál) 0,25 tk 1 kcal
Összesen 557 kcal

Tipp

Ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, de igazán lenyűgöző is! A krémes garnélás tésztát tálald egy pohár száraz fehérborral, hogy tökéletes vacsorát varázsolj az asztalra.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!

    [tssendy listID "11895"]

    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!

      [tssendy listID "11895"]

      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.