Ha valaha is úgy érezted, hogy a meccsnézés közben valami igazán ütős, fehérjedús rágcsára lenne szükséged – akkor ez a recept neked szól! A pulled BBQ chicken potato skins magyar változata nemcsak mennyei ízeket garantál, hanem pillanatok alatt elfogy az asztalról. Nézzük, hogyan készül!
🧄 Hozzávalók (4 adaghoz)
- 4 közepes méretű burgonya
- 300 g főtt vagy sült csirkemell, tépve
- 100 ml BBQ szósz (ízlés szerint lehet enyhén csípős is)
- 100 g reszelt sajt (cheddar vagy trappista)
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 szál újhagyma vagy snidling apróra vágva
- Tejföl a tálaláshoz (opcionális)
🔥 Elkészítés lépésről lépésre
- Sütés: A burgonyákat alaposan megmossuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, míg puhák lesznek. Hagyjuk kicsit kihűlni.
- Előkészítés: A megsült burgonyákat hosszában félbevágjuk, és a belsejük nagy részét kikanalazzuk (hagyd meg a héj mentén 0,5 cm-t, hogy ne essen szét).
- Pirítás: A kivájt belsőt egy serpenyőben olívaolajon, fokhagymával és csipet sóval átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tépett csirkemellet és a BBQ szószt. Összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja az íz.
- Töltés: A burgonyahéjakat megtöltjük a BBQ csirkés keverékkel, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
- Tálalás: Megszórjuk friss újhagymával vagy snidlinggel, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk. Melegen az igazi!
🍽 Tápanyagtartalom (1 adag)
- Kalória: 355 kcal
- Fehérje: 27 g
- Szénhidrát: 26 g
- Zsír: 15 g
- Rost: 3 g
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.