Ha valaha is úgy érezted, hogy a meccsnézés közben valami igazán ütős, fehérjedús rágcsára lenne szükséged – akkor ez a recept neked szól! A pulled BBQ chicken potato skins magyar változata nemcsak mennyei ízeket garantál, hanem pillanatok alatt elfogy az asztalról. Nézzük, hogyan készül!

🧄 Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 közepes méretű burgonya
  • 300 g főtt vagy sült csirkemell, tépve
  • 100 ml BBQ szósz (ízlés szerint lehet enyhén csípős is)
  • 100 g reszelt sajt (cheddar vagy trappista)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 szál újhagyma vagy snidling apróra vágva
  • Tejföl a tálaláshoz (opcionális)

🔥 Elkészítés lépésről lépésre

  1. Sütés: A burgonyákat alaposan megmossuk, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, míg puhák lesznek. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  2. Előkészítés: A megsült burgonyákat hosszában félbevágjuk, és a belsejük nagy részét kikanalazzuk (hagyd meg a héj mentén 0,5 cm-t, hogy ne essen szét).
  3. Pirítás: A kivájt belsőt egy serpenyőben olívaolajon, fokhagymával és csipet sóval átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tépett csirkemellet és a BBQ szószt. Összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja az íz.
  4. Töltés: A burgonyahéjakat megtöltjük a BBQ csirkés keverékkel, megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
  5. Tálalás: Megszórjuk friss újhagymával vagy snidlinggel, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk. Melegen az igazi!

🍽 Tápanyagtartalom (1 adag)

  • Kalória: 355 kcal
  • Fehérje: 27 g
  • Szénhidrát: 26 g
  • Zsír: 15 g
  • Rost: 3 g
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.