Éles különbség van a bajnokok és a hétköznapi emberek közt.  Egyesek a tehetségük, fizikai képességeik és intellektuális kompetenciák alapján jellemzik a bajnokokat. Én azt állítom, hogy a gondolkodásmódjuk különbözteti meg őket másoktól, nem pedig a fizikai és intellektuális tehetségük.

Gyakorlással és cselekvéssel bárki kialakíthatja a bajnokok gondolkodásmódját. Akár már ma!

Összegyűjtöttem a bajnokok 7 legfontosabb jellemzőjét és alapelvét, amelyek egyengetik az utat a bajnoki gondolkodásmód felé.

1. A bajnokok erősen hisznek önmagukban vagy egy felsőbb erőben

Egyes bajnokok a sikerüket az önmagukba vetett erős hitüknek tulajdonítják. Teljes szívvel hisznek abban, hogy ők a legjobbak abban, amit csinálnak. Abban is hisznek, hogy el fogják érni, amit kitűztek maguk elé. Másrészt, egyes bajnokok hisznek abban, hogy egy felsőbb hatalom vezeti és viszi őket sikerre. Az a felsőbb hatalom, amely ellátta őket a bajnokká váláshoz szükséges tehetségekkel.

E nélkül az erős hit nélkül, akár önmagukban, akár egy felsőbb hatalomban, a bajnoki elme nem létezhet.

2. A bajnokok buzgó tanulók

A bajnokok soha nem hagyják abba a tanulást. A szakmától függetlenül a bajnokok igyekeznek minél több információt megemészteni. Lényegében kezdő elmével rendelkeznek. Keresik a számukra elérhető lehetőségeket és információkat, amelyek jobban szolgálják céljukat a siker elérésében. A bajnok sportolók és vállalkozók tudják, hogy tudás és gyakorlás révén képesek tovább művelni és fejleszteni képességeiket. Erős szenvedélyük van a továbbképzés iránt, ami viszont olyan gondolkodásmódot biztosít számukra, amely folyamatos növekedésre törekszik.

Egy bajnok arra törekszik, hogy a legjobb legyen abban, amit csinál, függetlenül a természetes képességeitől, tudja, hogy a szakmája folyamatos tanulásával jobban szolgálja önmagát és céljait. A bajnokoknak nincsenek önkorlátozó hiedelmeik. Ehelyett a bajnokok úgy vélik, hogy a kihívások és a folyamatos tanulási lehetőségek elengedhetetlenek a jövőjükhöz.

3. A bajnokok mentálisan kemények és rugalmasak

A bajnokok gondolkodásmódja rugalmas és erős. A bajnokok magukban hordozzák a képességet, hogy megbirkózzanak a kudarcokkal és akadályokkal, de erős akarattal rendelkeznek a sikerhez és az útjukba kerülő kudarcok leküzdéséhez. A bajnokok tisztában vannak azzal, hogy a nagyság, amelyre törekszenek, nem lesz könnyű, és tudják, hogy akadályokkal és visszaesésekkel kell szembenézniük.

A bajnokok tudják, hogy nem lehetnek mindig pozitívak, de abszolút elkötelezettek az életben. Amikor a dolgok nehezebbre fordulnak, a bajnokok átveszik az irányítást és teljes felelősséget vállalnak képességeik és motivációjuk fejlesztéséért.

A bajnokok tisztában vannak azzal, hogy saját maguk legnagyobb ellenségei.

4. A bajnokok uralják az elméjüket

A bajnokok ápolják a tudatosság gyakorlatát. Ez azt jelenti, hogy képesek megcsapolni azt a képességüket, hogy céltudatosan éljenek a jelen pillanatban. Folyamatosan arra irányítják figyelmüket, ami körülöttük történik, ahelyett, hogy a múlt és a jövő kudarcaira vagy sikereire fixálódnának. Ez a mesteri képesség éles összpontosítást igényel, és azt a képességet, hogy félre tudjanak tolni minden olyan érzelmi terhet, amely akadályozza őket céljaik elérésében.

A bajnok nem engedi, hogy korlátozó hiedelmek vagy destruktív önbeszédei eltántorítsák a nagyság útjáról. Olyan módon uralják elméjüket, hogy csak olyan érzelmeket és gondolatokat engednek meg, amelyek céljaik elérését szolgálják. A bajnokok tudatában vannak a fülük közötti zajnak, és tudják, hogy ha uralják az elméjüket, semmi sem állhat az útjukba.

“Ki irányítja az elmédet? Te magad.” – Aubrey Marcus

5. A bajnokok nem adják fel – elkötelezettek a siker mellett.

“Hétszer ess el, és nyolcszor állj fel.” – Japán közmondás

A bajnokok nem adják fel. Az önmagukba vagy egy felsőbb erőbe vetett erős hitük arra motiválja őket, hogy a viszontagságokon és kudarcokon keresztül folyamatosan haladjanak előre. Olyan gondolkodásmódot alakítottak ki magukban, amelyben elkötelezettek a sikerük iránt, és hajlandóak időt és energiát áldozni céljaik elérésére.

Mindannyian tudjuk, hogy a profi bokszolók a világ legkeményebben dolgozó sportolói közé tartoznak. Tudod, hogy miért? Ahelyett, hogy azt kérdeznék: “Mennyi ideig kellene edzenem minden nap?”. Azt kérdezik: “Meddig edzhetek minden nap?”. Látod a különbséget?

Ez a gondolkodásmód, amely gyökeret vert és elkötelezett a siker iránt, olyan erős, hogy senki és semmi nem tudja befolyásolni.

6. A bajnokoknak erős kapcsolatuk van a testükkel

Foglalkozástól vagy szakmától függetlenül egy bajnoknak erős kapcsolata van a testével. A bajnokok kívül-belül ismerik a testüket, tisztelik és megértik a testük igényeit. Tisztában vannak azzal, hogy mire van szüksége a testüknek ahhoz, hogy egyénként fejlődjenek a bajnokká válás felé. Tisztában vannak a táplálkozási és fizikai szükségleteikkel, valamint azzal, hogy folyamatosan fejleszteniük kell a testüket.

Tudatában vannak annak, hogy ha a testük nincs összhangban, akkor nem lesznek képesek a sikerükhöz szükséges magas színvonalon működni.

7. A bajnokokat egy erős csapat támogatja

Minden bajnok mögött egy csapat áll. Legyen szó barátokról, családról, edzőkről vagy mentorokról, van valaki, aki segíti az illetőt abban, hogy bajnokká váljon.

A szakmától függetlenül a bajnokok igénybe veszik mások segítségét, akik nagyobb rálátással és tapasztalattal segíthetik őket a sikerhez vezető úton. A bajnokok csapata olyan emberek, akik kívülálló perspektívát, az adott iparágban szerzett tapasztalatot és kapcsolatokat tudnak nyújtani, hogy előre lendítsék őket a nagyság felé vezető úton. A bajnok úgy dönt, hogy olyan emberekkel veszi körül magát, akik hisznek a céljukban és támogatják azt, folyamatosan motiválva őket és pozitív visszajelzéseket adva.

Ahhoz, hogy nagyszerű legyél, nagyszerű emberekkel kell körülvenned magad.

Következtetés

Íme tehát a bajnokok hét jellemzője. Már most elkezdhetsz dolgozni a bajnoki gondolkodásmódodon. Nézd meg, hogy a sikerek felé vezető utadon lefedted-e mindezeket a szempontokat.

Ne feledd, ezek a jellemzők nem csak a sportolókra vonatkoznak, hanem a mindennapi életre, a karrieredre, a családodra és a személyes fejlődésedre is a bajnoki élet felé.

Forrás: lifehack.org

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.