A gyorsaság fejlesztését általában futó edzéssel képzeljük el. A következő három gyakorlat arra lesz példa, hogy ezt konditeremben is megtehetjük.

Az első gyakorlat az erőkeretben végzett robbanékony félguggolás. A gyakorlat lényege, hogy hármas extenziót hozzunk létre bokában, térdben és csípőben. Ezt a sprint során is létrejövő helyzetet erősítve tudunk a futás sebességén javítani.

A következő gyakorlat a sok esetben sérülékeny hajlítókat erősíti. DiMove eszközön hajtjuk végre a lassú térdnyújtást és a robbanékony koncentrikus szakaszt, a csípőt végig levegőben tartva.

Az utolsó bemutatott gyakorlatban gumiszalag segítségével erősítjük a csípőhajlítókat és a tibialis anteriort. Ezek a súlyzós edzés során sokszor elhanyagolt izomok kiemelten fontos szerepet játszanak futás közben.

Amennyiben szeretnél a sportágadban magasabb teljesítményt elérni, vagy felkeltette érdeklődésedet a bemutatott edzés keress bátran elérhetőségeimen, vagy személyesen a Speedfit győri termében.

Szilas Péter személyi edző

+36204840832

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.