Úgy gondolom, nem túlzok, amikor azt írom, Laci jelenléte beragyogja a termet, mikor megérkezik hozzánk. Hatalmas energia, pozitív gondolkodás, és belső motiváció rejtőzik benne. Mindenkihez van egy-egy kedves szava, gondolata, és pozitív energiáit nem sajnálva szívesen ad belőle mindenkinek, akikkel csak kapcsolatba kerül. Edzésről edzésre én is kapok valami kedveset, életbölcsességet Lacitól, melyet igyekszem mind az edzésmunkával, mind pedig a személyes kapcsolattal meghálálni.

Laci váll problémával kereste fel stúdiónkat, ugyanis az egész napos „kerékhajtásban” vállizmai a megerőltetés következtében begyulladtak. Emiatt már szeretett sportágában, a kosárlabdában sem találta meg örömét. Eleinte gyógytornász segítséggel vállát rehabilitálták, majd elkezdtük közös munkánkat, haladtunk a célok felé. Laci mostanra panasz mentesen, ereje teljében áll szembe az edzések nyújtotta kihívásokkal, és újra visszatért kosárlabda csapatához, ahol örömmel fogadták vissza térését. 

Sok ember számára tanulságosak lehetnek az alábbi sorok, bízom benne, hogy sikerül itt is átadni mindazt a pozitív energiát, amit Laci magában hordoz. 

 1. Elmondanád a kedves olvasóknak, hogy mi történt veled?

 1989 Január 4.-én munkahelyi balesetet szenvedtem, ebből kifolyólag 2 csigolyám romosra, 2 csigolyám pedig darabosra tört. Azóta élem a kerekes székesek mindennapi aktív életét.

2. Hatalmas pozitív energia, lelkesedés, motiváció rejtőzik benned! Honnan meríted az energiát, mi a belső motivációd a mindennapokban?

 Energia az mindenkiben van, csak hát elő kell csalogatni, a lustaságot, kifogást pedig félre kell tenni. Az egészség az első, ezt mondom a gyerekeimnek, ismerőseimnek is: Fiatalon alapozzák meg az idősebb kori életeteket, mivel lehet 60-70, akár 80 évesen is aktívan, fitten, frissen – fiatalosan élni.

A motivációt az egészség nyújtja, mert abból csak egy van. Hiába van meg valakinek mindene anyagi téren, ha egészsége nincsen.

3. Mióta foglalkozol aktívan sporttal, illetve milyen mozgásformákat részesítesz előnyben?

 Aktívan gyakorlatilag 14 éves korom óta sportolok, mindig sportoltam valamit a verseny kerékpározástól kezdve a vitorlázásig, és a mai napig edzek. Jelenleg kosárlabdázom Sopronban, illetve a SPEEDFIT Fitness Stúdióban végzek speciálisan személyre szabott gyakorlatokat, edzésformákat heti kétszer.

4. Mennyiben könnyíti meg a SPEEDFIT-ben végzett, személyre szabott edzésed a kosárlabda pályán való szereplésed?

 Az a helyzet, hogy ez mindenféle téren előnyt jelent nekem, hogy edzek, és a gyakorlatokat rendszeresen végzem. A mindennapi életemben is nem mindegy az, hogy este hogyan érek haza, alig várom, hogy be essek az ágyba, vagy még esetleg van energiám tevékenykedni. A kosárlabdában pedig kitartóbb vagyok.

5. Vannak jelenleg távlati céljaid, amit el szeretnél érni?

Három éven keresztül részt vettem a Győr – Lipót futóversenyen a handbike-ommal (kézzel tekerhető speciális bicikli), ez most is tervben van. Ez egy felmérő saját magammal szemben, hogy bírom még a gyűrődést.

6. Mit üzennél (a szavaiddal élve) „sorstársaidnak” a mozgással, sporttal kapcsolatban?

 Sajnos elég sokan vannak, akik csak vannak, kifogást pedig mindig találnak. Én mindig azt mondom, ami nagyon lényeges, hogy erősebbek vagyunk a kifogásainknál. Ha valaki csak kifogást talál, akkor egy idő után már késő lesz változtatni. Teljesen mindegy, hogy sorstárs vagy nem, egy idő után eljuthat oda, hogy nem tud felkelni az ágyból, vagy fáj a dereka, meg a háta.

7. Mi a véleményed a SPEEDFIT Fitness Stúdió felszereltségéről, a csapatról? Ki tudják elégíteni az igényeidet?

 Hogyne, persze! A felszerelés világszínvonalú. Olyan eszközök is vannak, mely nem csak egy, hanem több funkcióra is képes. Mondhatom azt is, hogy világbajnok a csapat, meg a felszerelés is.

8. Mit gondolsz, az edzések hozzá járulnak a mindennapi feladataid könnyebbé tételéhez?

 Természetesen így van. Mentálisan és fizikálisan is karban tart. Estére, késő délutánra nem fáradok el, köszönöm szépen, ekkor is jó helyen vagyok a dobogón, jól érzem magam.

9.Ha csak egy mondatot írhatnál le az olvasóknak, akkor mi lenne az?

Fontos, hogy legyenek az embereknek céljaik, de ahhoz, hogy ezeket megvalósítsuk, tenni is kell!

Laci utolsó mondatával teljes mértékben tudok azonosulni, írjuk fel, jegyezzük meg! J

Lacival sok figyelmet fordítunk az edzéseken arra, hogy olyan gyakorlatokat végezzünk, amelyeket mind a kosárlabda pályán, mind pedig a hétköznapi életben is tudjon hasznosítani. Ebből szeretnénk most a kedves olvasóknak egy kis ízelítőt nyújtani:

https://youtu.be/JpSh7MqBOmc

Riport alany: Benei László

Személyi edző: Horváth Szabolcs

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.