Még a legfegyelmezettebb sportolóknak is nehéz motiváltnak maradni és fenntartani az edzéstervet a téli hónapokban. Korán sötétedik, több alvásra van igényünk, és nagyobb szükségünk van szénhidrátokra. Az eredmény? Felszedünk néhány kilót, és nehezebb elmenni edzeni. Hogy ez ne történjen meg, összeállítottunk neked 6 tippet, amelyek megkönnyítik a téli edzést:

1. Beltéri edzés

A hideg szél és a jeges talaj gyakorlatilag lehetetlenné teszi a szabadban végzett testmozgást. De ez nem kifogás arra, hogy ne eddzünk. A SPEEDFIT ideális edzési környezetet kínál Neked. Legyél tag, és felejtsd el a hideg téli időjárást. Számos gépünk, csoportos edzések széles választéka, valamint profi személyi edzőink biztosítják, hogy minden szükséges eszköz a kezedben legyen ahhoz, hogy egészségesen és fitten vészeld át a telet.

2. Használd ki a tél adta lehetőségeket

Vannak sportok, amelyeket csak télen lehet űzni. Használd ki a hideg hónapokat síelésre vagy snowboardozásra. Mindkettő fejleszti a motoros készségeket, szórakoztató és fitten tart (a tökéletes hármas). Olcsóbb és valószínűleg közelebbi alternatíva a korcsolyázás. Megdolgoztatod a lábizmaidat és az egyensúlyérzékedet anélkül, hogy észrevennéd, hogy sportolsz.

3. Kötelezd el magad

Ha senki sem segít, nehezebb betartani az edzéstervet. Segíthet, ha valamilyen elkötelezettséget vállalsz, például beiratkozol egy heti csoportos órára, vagy megállapodsz, hogy egy barátoddal együtt edzel. Ez nem csak motivál a rendszeres testmozgásra, de szórakoztatóbb is.

4. Vásárolj megfelelő funkcionális ruházatot

Hideg van odakint? Nem probléma – ha van megfelelő ruházatod. Sok személyi edző legalább három réteg viselését ajánlja: egy pólót, valami pulovert (pl. egy gyapjú pulcsit) és egy vízálló kabátot. Ne felejtsd el melegen tartani a kezeidet és a lábaidat, mivel ezek a testrészek sok hőt adnak le.

5. Használd ki a napsütéses órákat

Ha Te is azok közé tartozol, akik téli depresszióban – az őszi és téli hónapokban jelentkező depresszív hangulatban – szenvednek, érdemes megfontolnod, hogy változtass a napi rutinodon. Ha a szokásosnál korábban mozogsz (például az ebédszünetben vagy kora délután, az este helyett kora délután), akkor többet hozhatsz ki a napfényes órákból, ami pozitív hatással lesz a hangulatodra. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a testmozgás az endorfin felszabadulása révén pozitív hatással van a depresszióra, a téli depresszióra és a szorongásra.

6. Tűzz ki egy célt

Könnyebb edzeni, ha konkrét célt tartasz a szemed előtt. Jelentkezz olyan sportversenyekre, amelyek sok felkészülést igényelnek (például maraton vagy triatlon), hogy a téli hónapokban intenzív edzésre kényszerülj. Még jobban motiválhatod magad, ha szponzorokat találsz, és az összegyűjtött pénzt felajánlod a rászorulóknak.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.