Megtaláltad már azt az edzéstervet, gyakorlatsort, rutint, amely teljes mértékben megelégedetté tett, s a kívánt szintre fejlődtél a segítségével? Ha igen, a Sors kegyeltje vagy. 😊 Ha még nem, ne is keresd, nem fogod meglelni, legalábbis nem úgy és nem abban a formában, ahogy szeretnéd😉.

Amennyiben már eleget kerestél és küszködtél ahhoz, hogy rájöjj: nincs  egyedüli üdvözítő terv és program, világossá válik előtted az is, hogy   egyes erények, ha úgy tetszik pszichés -akarati tényezők mennyivel fontosabbak önmagad túlszárnyalása szempontjából, mint a puszta módszerek. Próbáld meglátni a fától  az erdőt, s ne feledkezz meg edzéseid kiemelten fontos összetevőiről, a hitről és a küzdésről!

Bármilyen formában, edzettségi szinten vagy jelenleg, bensőleg fogadd el, s ne ítéld meg! Sem magad, sem a helyzeted.  Ez  mindössze a pillanatnyi, jelenlegi állapotod, ebből kiindulva kell magasabb szintre lépned.  Meg is teszed.    Sokat segíthet rajtad  annak a mondatnak a gyakori megidézése, értelmezése , amely szerint „ Ez is el fog múlni!”. De még mennyire! Magad mögött hagyod a nem kívánt túlsúlyt, a pislákoló életerőt, a kevésbé formás izmokat, a korábbi hozzáállásod, a korábbi „ éned”. Hiszed és tudod ezt.

Hiteles és megbízható forrás(ok)ból tájékozódva tervezd meg a tréningjeidet, valamint a táplálkozásodat! Ha bizonytalan vagy, fordulj szakember(ek)hez! Amikor a fent említettekkel végeztél, rajtvonalhoz álltál.

Ezek után az edzőtermi céljaidhoz fűződő  tevékenységeidet( edzés, táplálkozás) próbáld azzal a lelkesedéssel végezni, melynek alapja a hited. A lelkesedés azt jelenti, hogy a tevékenységedben élvezetet találsz, s ehhez  hozzákapcsolódik a célod, amely felé haladsz. Figyelj arra, hogy ne akarj jobban célba érni, mint amennyire magát a tevékenységedet kívánod tenni! Ellenkező esetben  feszültté és negatívvá válsz.  Hidd el: ha lelkesedés járja át a cselekedeteidet, az eredmények „ maguktól” jönni fognak!

Írta: Bögi Viktor

Folytatása következik!

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.