„Sok energiát mozgósítok a céljaim elérése érdekében, el is érek ezt-azt, ám úgy érzem, az egész folyamatot egyfajta háttérfeszültség kíséri, kísérte. Nem jó érzés. Talán túlságosan akarok és küzdök…”.

Ez egy korábbi edzőtermi beszélgetésből kiragadott mondat, amely remekül rámutat arra, hogy küzdeni is tudni kell. Lehet tudatosan küzdeni? Az meg mit jelent?

Tegyük fel, hogy egy jó évnyi rendszeres edzés és minőségi táplálkozás hatására jócskán átalakítod a tested. Sikeres voltál? A hagyományos fogalmak szerint igen. Ha azonban úgy telt el ez az időszakod, hogy mind az edzéseidet, mind az étkezéseidet a „muszáj” érzete vette körül, nem fogsz rá szép emlékekkel visszagondolni. Az eredményeidbe negativitás vegyült. Ennek köszönhetően jó esélyed van arra nézve, hogy előbb vagy utóbb belefáradsz az egészbe, s lazítani kezdesz a „rezsimen”. A többit meg már úgyis tudod…

Amit fel kell ismerned, az a következő: A „hogyan” minden esetben meghatározza a végeredményt! Ha a tréningeken nekikeseredve (ha úgy tetszik nem tudatosan) küzdöttél, ha a tápláló ételeidet fitymálva (rossz mentális hozzáállással) fogyasztottad, azzal eleve „átitattad” a végeredményt. Elérhettél bármit, ott mélyen belül nem  igazán leszel elégedett.

Hogyan tudsz mindezeken változtatni? A teljesség igénye nélkül , íme néhány példa: Élvezd, ahogy az edzéseken dolgoztatod az izmaidat! Értékeld mosolyogva, hogy „ott és akkor” kulturált környezetben lehetsz és tehetsz önmagadért! Éld meg vidáman és lelkesen a benned felszabaduló boldogsághormonok pezsdítő hatását, miközben az edzés utáni turmixodat iszogatod! Légy hálás azért, hogy egészséges vagy, hogy a tested mellett a lelked is (sz)építed!

A tréningek világában is vannak titkos fegyverek. Nem függnek a genetikai adottságoktól, nincsenek összefüggésben az illegális teljesítményfokozókkal, és szerencsére pénzért sem lehet megvenni egyiket sem.  A csodás hír az, hogy  minden emberben létezik és él  a csírájuk, bárki, bármikor előhívhatja magából bármelyiket,  ráadásul életének minden területén kamatoztatni tudja azokat. A hited és a tudatos küzdésed többek közt ilyen. Hát kaphatsz ennél többet?😉

Írta: Bögi Viktor

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.