Sokunknak nincs más választása, mint, hogy az egész napot az íróasztalnál ülve töltsük. A hosszan tartó ülésnek számos egészségügyi hatása van, ezek közül az egyik például a mozgáshiány. Szerencsére, ha a munka megkívánja, hogy egész nap a számítógép előtt ülj, néhány dolgot még így is megtehetsz az egészséged megőrzése, a testmozgás és a napod felpörgetése érdekében.

Rázd fel a hétköznapokat és menj el edzőterembe az ebédszünet alatt
Ha még soha nem gondoltál rá, akkor először mosolyoghatsz azon a gondolaton, hogy ebédszünet alatt menj az edzőterembe. A terembe járás azonban nagyszerű módja annak, hogy tested átmozgasd, és felszabadítsd a több órás íróasztalnál ülés után felgyülemlett stressz alól. Ha csak egy órád van ebédelni, viszont nincs túl messze a legközelebbi edzőterem, akkor elég időd van egy egészséges falatozásra, 20-30 perces edzésre, és már mehetsz is vissza dolgozni. Csak ügyelj arra, hogy legyen néhány edzőruha az autódban. Meg fogsz lepődni, hogy milyen nyugodtnak és felfrissültnek érzed majd magad, mikor visszaérsz dolgozni.

Figyelj oda a tartásodra
A rossz testtartás katasztrofális hatással lehet az egészségedre, főleg ha heti 40 órát íróasztalnál ülsz. A hátproblémák, az alagút szindróma és a nyaki fájdalom csak néhány a lehetséges következmények közül. Ügyelj arra, hogy egyenesen ülj (soha ne görnyedj!), és helyezd a számítógéped monitorját szemmagasságba. Az interneten részletesebb utasításokat találhatsz, melyek segítenek a helyes testtartás megőrzésében. Ne feledd, a testtartás sokkal fontosabb, mint azt a legtöbben gondolják.

Állj fel egy kis időre
Ha talpon állva is el tudod végezni a munkád, akkor ezt erősen fontolóra kellene venned. Még akkor is, ha két óránként mindössze csak 30 percre állunk fel, akkor ez már egy nagyszerű módja annak, hogy megszakítsuk a hosszú órákon át tartó folyamatos ülést. Az egyik igen jó megoldás emellett egy álló íróasztal beszerzése. Egyes íróasztalok magassága változtatható, hogy álló és ülő íróasztalként is működjön. Ha megengedheted magadnak, akkor ez egy remek választás lehet. Viszont, ha az egész napot ülve kell töltened, ez nem jelenti azt, hogy nem edzhetsz. Az edzőtermek a legtöbb napszakban nyitva vannak és a nap folyamán különböző csoportos órákat is meg lehet látogatni, még akár szombaton is, így biztosan nem okoz gondot, hogy időt szakítsunk a mozgásra.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!
Rácz Rita Mónika
forrás: https://www.hannahedenfitness.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.