Na de mi is az a rugalmasság?

Egyszerűen fogalmazva, a rugalmasság azt jelenti, hogy a tested izmai és ízületei korlátozás és fájdalom nélkül mozoghatnak.

Ha készen állsz arra, hogy te magad is részesülj a rugalmasság előnyeiből, íme öt módszer, amivel máris gyakorolhatod a hajlékonyságot.

1. Figyelj oda a testedre

Az első lépés a hajlékonyságod fokozásához, hogy észreveszed, mely testrészeid mozognak könnyedén, és melyek nem.

Nem tudod biztosan, mely területeknek van szükségük a figyelmedre? A nyak és a vállak, valamint a combhajlító izmok feszessége a leggyakoribb a sok ülés miatt, ezért először ezeket a területeket mérd fel.

2. Tartsd fenn a jó testtartást

Az egyik legjobb módja a rugalmasságod javításának, ha a testtartásod javítására összpontosítasz.

Bármikor, amikor olyan mozgást végzel, ahol a fejed a tested előtt van, és a vállad előre görbül – gondolj a vezetésre, az ülésre, az SMS-ezésre és a számítógépen való munkára -, az izmaid természetellenes helyzetben vannak, ami feszességet okozhat. Ezt egyszerűen azzal korrigálhatod, ha egyenesebben ülsz.

3. Nyújtás és erősítés

Amikor a rugalmasság fokozásáról van szó, a legtöbb embernek a nyújtás jut eszébe, de az erő és a rugalmasság egyformán számlát állítanak ki, amikor a fokozott mobilitásról van szó.

A rugalmasságot és az erőt egyaránt javító kedvenc edzések közé tartozik a barre, a pilates, a jóga és a tánc.

4. Illeszd be a hajlékonysági gyakorlatokat az edzésedbe

Ha már rendszeresen edzel, a rugalmasság fokozásának egyszerű módja, ha a bemelegítő és a lazító idődbe beépítesz olyan módozatok, mint a nyújtás és a szivacshengerlés.

5. Tölts minden nap néhány percet nyújtással

A hajlékonysági edzés legjobb része, hogy nem kell órákat töltened vele ahhoz, hogy javulást tapasztalj – csak ki kell használnod az idődet, és be kell illesztened az életedbe.

Ha inkább éjszakai bagoly vagy, mint korán kelő típus, próbáld ki a nyújtást a munkahelyi ebédszünetben vagy lefekvés előtt.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.