Nincs kedve edzeni? Mindannyiunkkal előfordul. Amikor legközelebb menekülőre fogná, próbálkozzon néhány motivációs ötlettel, hátha beválik valamelyik. Sok sikert!

Keressen okot a mozgásra

Egy fárasztó nap után vagy a kora reggeli órákban nem igazán csábító terem az edzőterem. Kivétel, ha valamilyen jó okot talál a mozgásra. Lehet az egy jótékony futás vagy fitneszesemény. Nálunk is egyre népszerűbbek az olyan kihívások, amelyekkel nemes célt szolgálhat: hátrányos helyzetű gyerekeket, betegeket támogathat. Ilyen esetekben nem csak saját magáért, az egészségéért tesz sokat, hanem valaki másnak is megkönnyíti az életet és ez fantasztikus.

Eddzen barátokkal, ismerősökkel

Kevésbé valószínű, hogy lemondja az edzést, ha tudja, partnere várja. Nem csak az edzőtermi közös munkára gondolunk: a túrázáshoz, kerékpározáshoz, görkorizáshoz, jógázáshoz is választhat társat. Nem kell aggódni akkor sem, ha barátai, barátnői nem sportemberek: jó néhány alkalmazás, illetve a közösségi hálón lévő csoportok is segítik, hogy kapcsolatba lépjen hasonló gondolkodású emberekkel tartózkodási hely alapján.

Inspiráljon másokat

Nem is gondolná, milyen könnyű rávenni a barátait, kollégáit a mozgásra. Elég, ha kitűz maga elé egy számukra is elérhetőnek tűnő célt, és elkezdi az edzést. A gondolat ilyenkor befészkeli magát a többiek fejébe: „ha ő képes rá, én is meg tudom tenni”. A célokról való beszélgetés, az elért eredmények megosztása a közösségi médiában kiváló módszer arra, hogy másokat is mozgásra ösztönözzön. Egy példakép pedig nem mondhatja le az edzést…

Vegyél bérletet

Izgalmasnak ígérkező aerobikedzés indul, esetleg új spinningedző érkezett a terembe? Vegyen bérletet, jelentkezzen be az órákra, így biztosan ott lesz minden alkalommal, hiszen nem szeretné elveszteni a pénzét. Ennél több motivációra van szüksége? Gondoljon arra, hogy új edzésmódszerekkel, tevékenységekkel, még több izmát mozgathatja át és új készségeket sajátíthat el.

Dokumentálja eredményeit

A közösségi média számos káros hatása mellett segít abban, hogy kapcsolatba lépjen olyanokkal, akiknek ugyanazok a céljai a testedzésben, mint önnek. Ha az edzéseit, terveit, eredményeit rendszeresen megosztja ezekkel az emberekkel, elszámoltathatóvá válik: az ismerősei várni fogják a beszámolóit, és ön nem akarja majd őket cserbenhagyni. Fontos, hogy mindig hiteles legyen, kerülje a sztereotípiákat, és ne rózsaszín álomvilágot fessen az edzésről. Mutassa meg a kőkemény valóságot!

Nézzen filmet, hallgasson zenét

Gondolt már arra, hogy a futópadon „szenvedve” is megnézheti kedvenc tévéműsorát, vagy hallgathat zenét, podcastet? Ha így tesz, még jobb lesz a hangulata az edzés végére, hiszen nemcsak a mozgás, hanem a szórakozás is megnöveli a boldogsághormonok termelődését.

Használja jól az alkalmazásokat

Vannak olyan sportolásra, mozgásra inspiráló alkalmazások, amelyek egyrészt izgalmasabbá teszik az edzést ( pl.: kergethet zombikat) , másrészt segítik, hogy az edzése személyre szabott legyen, tehát annyit és olyan ütemben mozogjon, amennyi az állapotának megfelel. De letölthet különféle edzéseket (tabata, súlyzós edzés stb.), csatlakozhat virtuálisan futókhoz, túrázókhoz. Végül vannak olyan alkalmazások, amelyek online személyi edzővel teszik profibbá az edzést.

Készítsen tervet

Ha elege van a fitnesztermek kínálatából, unja a gyakorlatokat, edzéseket, böngéssze át a pinterestet. Ezen a felületen mindenféle edzésmódszert, gyakorlatot megtalál, amelyekkel, színesítheti, bővítheti fitneszrutinját. A mozgásminták változatosabbá tétele csökkenti az ismétlődő mozdulatok miatt gyakran bekövetkező sérüléseket, és segítheti a fejlődést, a jobb eredményeket.

Vakáció alatt is maradjon aktív

A következő vakációja ne csak a lustálkodásról szóljon. Ma már rengeteg olyan hely közül választhat, ahol minden adott az aktív pihenéshez. Természetesen, ha nincs kedve jógázni, szörfözni, búvárkodni, hegyet mászni, edzőteremben szenvedni, futni a tengerparton, akkor egy táncóra vagy a város gyalogos felfedezése is tökéletes választás.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

forrás: dietaesfitnesz

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a [email protected] címen.