Végre eldöntötted: itt az ideje, hogy heti néhány alkalommal nekirugaszkodj az edzésnek, és acélosabbá faragd a tested. Ám a következő lépés már kevésbé egyszerű: fel kell derítened a céljaidhoz és igényeidhez legjobban passzoló helyszínt.

 

Találd meg a megfelelő helyszínt!

Olyat fitnesztermet kell választanod, ahol biztosan jól érzed majd magad, nem feszélyez majd sem a látogatói kör, sem az atmoszféra. Fontos az is, hogy ne legyen túl messze, a legjobb, ha vagy a munkahelyed, vagy az otthonod közelségében található.

Tájékozódj a neten a szolgáltatásokról és telefonon érdeklődj arról, van-e ingyenes kipróbálási lehetőség.

Most már szinte mindenütt kitöltetnek egy úgynevezett egészségügyi nyilatkozatot, amelyben a legfontosabb adataidat is meg kell adnod.

Ha nem vagy az önállóság híve, és szívesebben vágnál bele szakmai felügyelet mellett, sok fitneszben van lehetőség olyan háromalkalmas személyiedzés-bérlet vásárlására, amely éppen elég ahhoz, hogy a tréner megcsinálja az állapotfelmérésedet, összeállítsa az edzéstervedet és begyakorolja veled a gyakorlatokat, valamint a gépek beállítását. Ha ezek rögzülnek, később már nem lesz szükséged állandó segítségre (bár az edző sokat segíthet a motiválásban és a kitartásod fokozásában is).

A terepszemlén kérd meg, hogy vezessenek körbe, és vedd szemügyre az alábbiakat:

Kellő távolságra helyezkednek el egymástól a gépek?
Rendszeresen karbantartják őket?
Van elég kardiogép, hogy ne kelljen várakoznod, míg sorra kerülsz?
Adnak pulzusmérő órát és/vagy fejhallgatót, van-e televízió? (Ha sikerül lekötni a figyelmed, gyorsabban repül majd az idő.)
Az is csak előnyére válik egy teremnek, ha vannak wellness-szolgáltatások, hiszen remek érzés a kemény tréning után beülni a szaunába, vagy masszíroztatni egyet.
Az öltözőben is viszonylag sok időt fogsz tölteni, így mérd fel a vécék és a zuhanyzók állapotát, az öltözőszekrények nagyságát. Elég sokat ronthat a komfortérzeten, ha átöltözéskor egy konzervdobozban érzed magad, a zuhanyzóból hamar elfogy a meleg víz, a szekrénybe pedig lehetetlenség bepréselni a cuccodat.

Legyen edzéscélod!

Fontos, hogy tudd, milyen eredményt szeretnél elérni, és mennyi időt tudsz szakítani minderre. Felmérések bizonyítják, hogy a legtöbben fogyni vagy formálódni szeretnének (mi, nők általában nem vágyunk hatalmas izomkötegek építésére), így aztán a legcélszerűbb a zsírégető hatású kardioedzés és a nagy izomcsoportokat átmozgató súlyzós gyakorlatok kombinálása.

Nagyon fontos a rendszeresség is, így érdemes minden másnap, de legalább heti háromszor időt szakítani a tréningre. Mivel a zsírégetés – a megfelelő pulzusszámon kívül – az edzés időtartamától is függ, annak legalább 45 percig kell tartania.

A súlyzós gyakorlatokat pedig kis súllyal és nagy sorozatszámmal érdemes végrehajtani.

Mire lesz szükséged?

Bármit is tapasztalsz, nem kell részt venned a „ki a legdivatosabb az edzőteremben?” versenyben. Fontosabb, hogy jól érezd magad, így sportruházatod legyen kényelmes és praktikus.


Amire szó szerint érdemes beruháznod:

Egy jó kiképzésű edzőcipő.
Egy jól tartó sportmelltartó.
Egy jól „lélegző” edzőnadrág, amely nem tartja magában az izzadságot.
Sportzoknik (legalább 2-3 pár).
Pulzusmérő óra. (Az is elegendő, ha egy pulzusmérő övet bérelsz, mert ezeket már automatikusan érzékelik a kardiogépek.)
Egy kulacs. (A tréning alatt szomjas leszel, így jó, ha ez is mindig nálad van.)
Törölköző

 

 

Szeretettel várunk mindenkit! 

 

SPEEDFIT

Fitnesz Mindenkinek!

 

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.