Sokféle éhséget érzünk a nap folyamán, de nem mindegyik valódi. Hogyan különböztessük meg a kívánósságot attól, amikor valóban üzemanyagra van szüksége a szervezetünknek?

Amikor éhséget kiált…

A szív:

A szorongás, a stressz, az unalom vagy bármilyen más kényelmetlen érzés könnyen változhat éhséggé. Ha csak kóválygunk a konyhában valami étel után kutatva, valószínűleg csupán az érzéseinket etetnénk.

A szem:

Túlságosan hívogató a friss pizzaszelet a konyhaasztalon? Csábító a konferenciaterembe kipakolt péksütemény? Hogy eldönthessük, vajon csak a szemünk éhezett meg, tegyük fel magunknak a kérdést: ha egy tökéletes zöld alma kelletné magát, korogna a gyomrunk? Ha a válasz nem, nincs dolgunk a pizzával. Viszont ha igen, keressünk valami egészséges ételt.

Az orr:

Nehéz nemet mondani az illatos fahéjas csigára, az illatok bizony komoly éhségérzetet képesek aktiválni. Ha valóban éhesek vagyunk, együnk belőle, de csak egy falatot az íze meg persze az illat kedvéért, majd keressünk valamilyen egészséges alternatívát.

A gyomor:

A korgó gyomor egyértelmű: enni kell. Ha az éhségünk egy tízes skálán egy és három között ingadozik, elég egy kisebb snack, négy és hat között jöhet egy kisebb adag étel, hét és tíz között pedig itt a főétkezés ideje.

A belső óra:

Csak azért, mert halljuk a déli harangszót, még nem kell azonnal ebédelni. Persze ha valóban éhesek vagyunk, együnk, de ha egészen addig nem éreztük szükségét az evésnek, míg ránéztünk az órára, mert például későn reggeliztünk, várjunk még egy kis ideig az ebéddel. Jól esik majd egy óra múlva is.

A száj:

Nem tudunk másra gondolni, mint valami krémesre, ropogósra vagy éppen hidegre? Ha kifejezetten egyféle textúrát kívánunk, semmi mást, akkor igazából nem fizikailag vagyunk éhesek. Ha nehezen szabadulunk a hideg fagyi gondolatától, együnk natúr görög joghurtot fagyasztott gyümölcsökkel. Ha ropogósat kívánunk, kenjünk meg mogyorókrémmel vagy krémsajttal egy szelet puffasztott rizst.

Forrás: dietaesfitnesz, hazipatika

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.