Egyénként nagy figyelmet fordítunk a környezetre gyakorolt mindennapi hatásokra. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a bolygó jobb és biztonságosabb lakóhely legyen.

Nehéz elképzelni egy szívószál nélküli időt. Tagadhatatlan, hogy egy forró nyári napon egy kellemes, hűvös ital elfogyasztása néha megkönnyíti italfogyasztásunkat. De mit éreznél, ha szívószálakat találnál a homokban, amikor homokvárat akarsz építeni, vagy megmártózni a Balatonban? 2017-ben a szívószálak a 7. leggyakrabban talált cikkek a strandokon világszerte.

A műanyag hulladék mennyisége egyre égetőbb probléma a Földünkön, a témával kapcsolatos cikkekben pedig gyakran találkozhatunk a PLA rövidítéssel, mely a PolyLactic Acid (politejsav) mozaikszava.

A PLA jelentése a tejsav, amelyet megújuló forrásokból, például cukornádból vagy kukoricakeményítőből állítanak elő. Megújuló növényi alapanyagokból készülnek. Emellett 68% -kal kevesebb fosszilis tüzelőanyag-szükségletre van szükségük a termeléshez, mint a hagyományos műanyaghoz, ráadásul a kereskedelemben komposztálhatóak. Ez fenntarthatóbb választássá teszi őket műanyag társaikhoz képest. Az anyag kiváló szilárdsági, szívóssági és feldolgozhatósági egyensúlyt mutat. Masszívak, hasonlítanak a műanyag szívószálakhoz, higiénikusabbnak tartják őket, mivel egyszer használatosak is.

A PLA szívószálak 100% -ban megújuló forrásokból készülnek, biológiailag lebontható és komposztálható megoldást kínálva. Ezek a PLA szívószálak 12 hét alatt lebomlanak. 6 hónap elteltével az anyag 90% -a komposztálódik.

A PLA szívószálak kizárólag hideg italokhoz tervezték; nem ajánlott forró italokban használni. Mivel élelmiszer-hulladékkal ártalmatlaníthatók és komposztálhatók, kényelmesen alkalmazhatók gyorsétteremláncok és más éttermek számára.

A PLA jelölést minden esetben kötelező feltüntetni a terméken, ez alól a szívószál képez kivételt, mely termékkategóriánál a jelzés a csomagoláson jelenik meg. Ha a képen látható jellel találkozunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a termék PLA alapanyagból készült. A jelzésen belül a 7-es szám az egyéb műanyagot jelöli egyébként, a PLA mellett ebbe a kategóriába tartoznak még az olyan műanyagok is, amelyekre nem igaz a környezetbarát tulajdonság. Ebben az esetben fontos, hogy figyeljünk az alsó PLA feliratra a jelölésen belül, az jelzi ugyanis, hogy az adott termék PLA-ból készült.

Használd italaid elfogyasztásához a PLA szívószálainkat! Hamarosan érkeznek az újabb lebomló termékek!

Légy környezettudatos fogyasztó!

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.