A mérsékelt egy kifejezés, amelyet elég sokat használtam a karrierem során. Néhányan talán még emlékeznek is arra, amikor megalkottam a „mérsékelt menővé tétele” kifejezést.

De mennyi is az a mérsékelt mennyiség?

Néhányunk számára a mértékletesség azt jelentheti, hogy visszafogjuk a vágyakozásunkat, és inkább csak belekóstolunk valamibe, ahelyett, hogy nagy adagokkal kényeztetnénk magunkat.

Mások számára a mértékletesség ennek teljesen az ellentéte – például sült csirkemell és párolt brokkoli mellé sült krumplit esznek, vagy megengednek maguknak egy kisebb adag desszertet, ahelyett, hogy teljes egészében lemondanának az édességről.

Az edzés tekintetében a mértékletesség jelentheti azt, hogy egy kisebb kihagyás után egy olyan edzési rutint követünk, amely során heti 2-3 alkalommal edzünk. Mások számára ez viszont azt jelentheti, hogy vissza kell venniük a megterhelő és intenzív programból, és csak heti 4-5 alkalommal edzenek, heti 6-7 nap helyett.

Számomra a mértékletes étrend azt jelenti, hogy sok gyümölcsöt eszek és főleg a fehérjebevitelre összpontosítok, de emellett megengedek magamnak olyan dolgokat is, mint a ramen, a teasütik, a gumicukor és a fagylalt. Én inkább gyakrabban kisebb adagokat szeretek enni az ilyen finomságokból, míg valaki más ritkábban szeret nagyobb adagokat. Az edzésem hetente 3-4 nap izomerősítésből áll, és nem végzek extra kardió edzést a párommal és kutyákkal való élvezetes laza sétákon kívül.

Rajtad kívül senki sem tudja meghatározni, hogy milyen mértékletességi stratégia a legmegfelelőbb a számodra. A mértékletesség azt jelenti, hogy megtalálod az egyensúlyt a tested tápláló dolgok között, és egészséges kapcsolatot alakítasz ki a helyes táplálkozással és az edzéssel, miközben élvezed is azt.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Rácz Rita Mónika

forrás: https://soheefit.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.