Mi is az a méregtelenítés, mint olyan?

A méregtelenítés szó a hétköznapi embereknek a károsnak vélt salakanyagok eltávolítását segítő kúrákat jelenti, ezzel szemben (pl.:orvosoknál) a toxikus ,vagy életveszélyes anyagok eltávolítását. Ezeket a vegyületeket semmilyen méregtelenítő kúrával nem lehet eltávolítani szervezetből.

Vannak úgynevezett alternatív gyógyászatban is használt méregtelenítő kezelések.

Egy kezelés, vagy kúra alatt nem tudjuk pontosan mérni, hogy mennyi ,,méreganyag” távozott a szervezetből. Népszerűségét inkább annak köszönheti, hogy az emberek egy ilyen kúra után jobb közérzettel büszkélkedhetnek, esetleg pár kilógrammot le is adtak folyadékvesztéssel. A közérzet nagyrészben lelki eredetű, pszichésen kiszabadulnak a stresszes mindennapokból, önmagukra befelé összpontosítanak. Ebben a kúrában az étkezés is fontos, de ebből a szempontból annyira nem szerencsés a dolog hiszen, ha hirtelen következik be a szigorú diétás étrend, szédülés, émelygés is kialakulhat. A különböző vizelet és hashajtóknak köszönhetően az emésztőrendszer kiürül. A béltisztítóknál átlagosan 2-4 kilógrammal mutathat kevesebbet a mérleg, de ez a legtöbb esetben csak napokig, vagy hetekig marad így. A korábbi étkezési szokásokra való visszaállással minden visszatér a régi kerékvágásba.           Amennyiben bizonyos szövetekben, (zsírszövet, nyirokrendszer) bekerülnek toxinok ezek kiválasztására nem lesz hatásos egyik tisztító, vagy méregtelenítő kúra sem, legyen az gyógynövény, por, tapasz, folyadék. Mivel a méregtelenítő kúrák általában csak az emésztőrendszerre hatnak ahelyett, hogy drasztikus diéta mellett döntünk, célravezetőbb lehet az egész étrend átgondolása.

Viszont támogathatjuk kiválasztószerveink működését.

A kiválasztószerveink egészséges működésének támogatásával többet érhetünk el, mint pár nap léböjtkúrával.  A májunk felelős a zsír lebontásáért és különböző gyógyszerek (kemikáliák) átalakításáért. Könnyebben és hatékonyabban fogja ellátni feladatát, ha étrendünk kisebb mennyiségű és jobb minőségű zsírt tartalmaz. A máj felelős az alkohol lebontásáért is, tehát, ha nem fogyasztunk, vagy csak minimálisat elkerülhetjük, hogy károsodjon ez a szervünk. A gyógynövényes teák segíthetnek (pl.: máriatövis), de nem méregtelenít, hanem védi a májsejteket bizonyos, de nem az összes hatástól. A vesék viszont akkor működnek zökkenőmentesen, ha megkapják a megfelelő mennyiségű folyadékot. Amennyiben kevesebb folyadékot iszunk, a vérben sokkal magasabb a káros anyagcseretermékek koncentrációja. A veséknek a csalántea lehet segítségül mivel vizelethajtó hatású. Ezt is kúraszerűen érdemes alkalmazni, akár csak a máriatövist.

Összegzésül elmondható itt is, hogy a szervezetünknek akkor segítünk igazán, ha alapvetően van egy normális és kiegyensúlyozott étrendünk amivel párosul megfelelő mennyiségű folyadék bevitel is.                              

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.