Az SMR henger (self-myofascial release – hengeres önmasszázs) egyre népszerűbb. A profi sportolók a teljesítmény és az általános egészség terén mutatott drasztikus és általában azonnali hatása miatt szerették meg és integrálták mindennapjaikba! Most már számos edző és amatőr sportoló is alkalmazza, hiszen kedvező hatása megkérdőjelezhetetlen!

De vajon miben is rejlik ennek az egyszerű eszköznek a hatékonysága?

Az SMR-t gyakran a szegény emberek masszázsának is nevezik. A kötőszövet fellazítását célzó manuális technikát a terapeuták már évek óta alkalmazzák. A test lágyszövet rétegeinek fellazításához a terapeuta enyhe nyomást alkalmaz hosszú ideig. Egy idő után a testben lejátszódó folyamatokon keresztül a test el fogja engedni a kötőszövetet és az egymáson elcsúszó felületek között nagyobb mozgástér keletkezik, mely mobilitást eredményez. Ahhoz, hogy önmagunkon is elérjük ezeket a változásokat egy masszázshengert alkalmazunk a terapeuta kezeinek helyettesítésére. Habár a henger soha nem tudja teljesen pótolni a masszőr kezeit, mégis jó alternatívát nyújthat.

Kik számára lehet jó hatással ez az eszköz?

Az SMR-nek számos előnye lehet a konditermet napi szinten látogatóknak. Néhány alap, leginkább nyilvánvaló előny, hogy javítja a testben a vérkeringést, javítja a mozgásminőséget és növeli a mozgástartományt. Ezek az előnyök csökkentik a sérülés esélyét, és csökkentik az edzés utáni regeneráció idejét. A regenerációs idő lecsökkentésével több edzést végezhetünk, így az eredmények is hamarabb jönnek. Azaz teljesen mindegy, hogy te egy versenyszerű testépítő vagy irodában dolgozó hobbisportoló vagy , ez az a „csodafegyver” ami neked kell! Sőt, ha tartásbeli problémáktól is szenvedsz, ez az eszköz ebben is a segítségedre lehet!

Mikor alkalmazzuk a hengert?

A legjobb eshetőség az, amikor edzés előtt és utána is alkalmazzuk! Ennek kellene az első dolognak lennie, amivel elkezdjük a bemelegítést, hiszen  serkenti a vérkeringést azokon a területeken, melyekben a keringés gyengébb (pl. lábszár), és segít az izom feszességének csökkentésében. Edzés utáni használata segíti az izmok friss vérrel való átmosását, ez friss oxigénnel és tápanyaggal látja el a szöveteket, ezzel segítve a regenerációs folyamat megindulását.

Remélem mindenkinek felkeltettem az érdeklődését ezzel az eszközzel egy kicsit! Ha esetleg kérdés lenne, nyugodtan keressetek ingyenes tanácsadási időpontban vagy hívjatok bátran!

Jó edzést és hengerezésre fel!

Koczka Szabolcs 

Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.