Nem, nem csak neked. Most elmagyarázzuk, reggelente miért néznek ki olyan jól a hasizmaid.

Mindannyian megtapasztaltuk már: Felébredsz, lehajolsz és azt gondolod, “Wow, milyen jól néznek ki a hasizmaim!” És furcsamód, néha a legjobban akkor mutatnak, amikor minden más részed rosszul érzi magát – például egy éjszakai bulizás után. Valójában ez a jelenség olyannyira gyakori, hogy megvan a saját neve és Instagram hashtag-je:

#morningabs

Ahogy már talán kitaláltad, a reggeli hasizmok elsősorban a dehidratációból erednek (innen a teljes másnaposságos hasizom jelenség is). “Éjszaka akár fél kg súlyt is elveszíthetsz izzadás és légzés miatt. (Ha igazán kíváncsi vagy, jó kísérlet lehet az, hogy este leméred a súlyodat, majd reggel is, hogy lásd pontosan mennyit.)

Nem is beszélve arról a tényről, hogy alvás közben gyakorlatilag hét-tíz órán keresztül böjtölsz, hacsak nem fogyasztottál elég zsíros/sós ételt késő este, mert ha így teszel, reggelre kevesebb vizet fogsz veszteni.

Jöjjön a rossz hír

Fizikailag lehetetlen, hogy a gyomrodnak ugyanolyan legyen a kinézete a nap folyamán, mint amikor felébredsz. Reggel talán feszesebben nézel ki, de ahogy a tested feldolgozza az ételt, megtartja a vizet, és kialakul a gáz/széklet – ami nagyobb/dagadt hasat és összességében puffadtabb testet eredményez.

Szóval íme a tudományos bizonyíték arra, hogy a reggeli hasizmok valós jelenség – és sajnos az egyetlen módja annak, hogy egész nap megőrizd ezeket a definiált hasizmokat, az az, hogy hagyományos módszerrel edzed őket.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.