A musculus brachioradialis vagyis a karorsói izom felelős a kar legalapvetőbb mozdulataiért. Megmutatjuk hogyan erősítheted meg!

Ha szeretnéd, hogy a póló feszüljön a karjaidnál, a bicepszedet és a tricepszedet kell erősítened. Ők felelősek a felkarod izomzatának nagy részéért, ebből a tricepszed teszi ki a kétharmadát.

Azonban ha erős karokat is szeretnél, nem hagyhatod figyelmen kívül a többi izmot sem, amelyek a csuklódat, könyökdet és az ujjaidat irányítják, beleértve a rendkívül fontos (de szinte mindig) elhanyagolt karorsói izmot.

Mi az a brachioradialis?

A karjaidban egyenként több mint 20 izom található, a legtöbbjük az alkarodban. Az alkarizmok többsége a rövidebb oldalon található, de a legfontosabbak a felkarod nagy izmaival együtt dolgoznak a kar hajlításában és kinyújtásában.

Ezek közül a legfontosabb a karorsói izom, amely közvetlenül a bicepszeddel és a felkari izommal működik együtt. Minden alkalommal használod, amikor a könyököd hajlításával az alkarodat és a felkarodat közelebb hozod egymáshoz.

Hogyan erősítsd?

Ha az edzéstervedben szerepel bicepszhajlítás, húzodzkodás, felhúzás vagy bármely más gyakorlat, melynél hajlítod a könyöködet, akkor biztosan használod a karorsói izmot. Ha maximalizálni akarod az erejét, akkor az edzéstervedbe érdemes beszúrnod olyan elemeket, melyeknél a tenyered lefelé és/vagy befelé néz, mint például a fordított fogású bicepsz  vagy a kalapács bicepsz gyakorlat.

Ha ezeket már unod, próbáld ki a Zottman karhajlítást! Azért nagyszerű ez a gyakorlat, mert variálod a végrehajtás során az alsó és felső fogást. Ha az alkar forgatást kombinálod a könyök hajlításával, akkor megkapod a tökéletes kargyakorlatot és nem utolsó sorban olyan izmokat erősíthetsz meg vele, melyekről sokan nem is tudják hogy léteznek.

A videóban megnézheted a pontos végrehajtás menetét:

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.