Előző cikkemben a nyújtás fontosságáról írtam nektek. Ennek folytatásaként, összegyűjtöttem nektek pár nyújtást, melyek csak pár percet vesznek igénybe, de hatékonyan hozzájárulnak az edzések teljességéhez.


Nézzük sorra őket:

1. Háton fekszünk, felhúzzuk két lábunkat hashoz és átfogjuk két kezünkkel. Fejünket felemelve húzzuk a lábakat hasunk irányába. A cél, hogy érezzük hátunk és a csípő körüli izmok feszülését. Ezt a helyzetet kéne körülbelül 10 másodpercig megtartani. Közben érezhetjük, ahogyan engednek izmaink, ennek jele, hogy tovább tudjuk picit húzni.

2. Háton fekvésben tegyük talpra a lábakat széles terpeszben. Próbáljuk meg közelíteni egyik térdünket a másik bokánkhoz úgy, hogy a vállak végig a talajon maradnak.

3. Háton fekvésben tegyük talpra egyik lábunkat, másikat pedig rá keresztbe. Talpon lévő lábunkat két kezünkkel húzzuk fel hasunk felé. A keresztbe tett láb csípő körüli izmainak feszülését fogjuk érezni. 

4. Háton fekvésben húzzuk fel mindkét lábat hashoz és fogjuk meg cipőnket. Lassan kezdjük el felnyújtani egyik lábunkat. Elképzelhető, hogy kezdetben nem tudod teljesen felnyújtani, de ez nem baj. Mindig keresd meg azt a pontot ahol feszül és azt tartsd meg. A későbbiekben mindig picit feljebb és feljebb fogod tudni nyújtani.

5. Háton fekvésben, egyik lábunk nyújtva, másik láb talpa pedig a nyújtott láb térdén. A felhúzott láb térdét megpróbáljuk ellenoldalt közelíteni a talajhoz úgy, hogy a vállak a talajon maradnak. Kézzel segíthetünk.

6. Comb nyújtása: Oldalt fekvésben alul lévő lábat húzzuk fel hashoz. Másik lábunkat megfogjuk. Először sarkunkat közelítjük a fenékhez, majd utána a lábat próbáljuk meg hátrafelé vinni.

7. Hasizom: Hason fekvésben tegyük két kezünket váll alá, majd toljuk fel magunkat úgy, hogy a medencénk lent maradjon a talajon.

8. Alkartámaszban megtartva magunkat egyik lábat keresztbe tesszük a másikon. Testsúlyunkat hátra helyezve tudjuk vádlinkat nyújtani.

Írta:

Balázs-Vermes Katalin


Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.