Most, hogy hivatalosan is vége a nyárnak és beköszöntött az ősz, talán örömödet lelnéd abban, hogy edzés helyett jól betakarozz és nézd a kedvenc sorozatodat, ahelyett hogy elindulnál a hideg, esős időben edzeni.

Tudtad, hogy az ősz a legjobb időszak elkezdeni az edző termi edzést?

Az évnek ebben az időszakában végzett edzésről számos tanulmány igazolta, hogy javítja a hangulatodat, elűzi a bacikat, és távol tartja a kalóriákat. De 5 további okot is tudunk neked mutatni amiért érdemes ellátogatnod egy edzőterembe:2

1. A ősz a legjobb időszak a szokások bebetonozására

Nyáron az élet rengeteg akadályt gördít az utadba, hogy ne jusson időd a rendszeres edzésre, gondolj csak a hétvégi grillezésekre, az esti bulikra, koncertekre és fesztiválokra melyek mind könnyedén kizökkentenek a rendszeres edzésből.

Ősszel sokkal könnyebb dolgod van, vége a szabadságoknak, elkezdődik az iskola és ezek a dolgok amúgy is belekényszerítenek egy megszokott rutinba. Arról ne is beszéljünk, hogy az alkohol az edzésre milyen kellemetlen hatásokat gyakorol. A karácsonyi szezonig még van pár hónapod, amit fel tudsz használni, hogy formába lendülj.

2. Javítja a mentális egészségedet

Gyakran kevésbé tulajdonítunk jelentőséget a mentális egészségünknek, különösen, ha hideg és csípős a levegő. Pedig az igazság az, hogy ősszel a napi edzés segíti az agyat és a testet a dopamin és az endorfin felszabadulásában.

Sokan küzdenek ősszel enyhe vagy akár súlyos depresszióval és mentális kihívásokkal, azonban, ha sportolsz, az segít csökkenti a szorongás minden formáját, sőt fokozza az általános közérzetedet is.

3. Segít egészségesebben táplálkozni

Nyáron hajlamosabb vagy gyors ételek után nyúlni. Biztos ismerős, csak gyorsan bekapok egy sütit vagy csokit. Ezekkel akár 5 kg-ot is felszedhetsz a téli hónapok alatt.

Ha a testmozgást prioritásként kezeled, az segíthet abban is, hogy tudatosan étkezz. A szezonális zöldségek ilyenkor a legjobb módon, megfelelő mennyiségű vitaminnal táplálják a szervezeted és az elméd.

Ha sportolsz, az segít abban, hogy több folyadékot vigyél be, mivel kívánni fogod. Így a tested egészségesebb és erősebb marad.

4. Tökéletes alkalom, hogy több időt szánj magadra

Ősszel hajlamosabb vagy időpontokat egyeztetni és azokat betartani, mint nyáron. Így jobban be tudod osztani az időd, sőt jut arra is, hogy foglalkozz az edzéssel. Mivel valószínűleg nem stresszel a beach body, marad időd az alapizomzatodra is koncentrálni a kockahas hajszolása helyett.

5. Segít az immunrendszer erősítésében

Azt már tudod, hogy az ősz a “megfázás és köhögés szezonja”. A rendszeres testmozgás ebben az időszakban segít távol tartani a náthát. Nem kell túl sokat tenned. Ha minden nap legalább 20 percet mozogsz, az már elég ahhoz, hogy segítsd a szervezetedet az influenza elleni küzdelemben.

Ahhoz azonban, hogy a testmozgással növelni tudd immunrendszered erejét, következetesen kell tartanod a edzésterved az ősz folyamán, sőt emellett minden egyes fitneszcélért, amit kitűztél magad elé, felelősséggel kell tartoznod.

Ne foszd meg magad ezektől az előnyöktől, ahelyett hogy lustálkodsz, gyere el hozzánk edzeni és javíts az egészségi állapotodon.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.