Papp Ricsi és Pappné Nagy Heni egy párt alkotnak nemcsak a civil életben, hanem az edzőteremben is. „Kálváriájuk” nem egész egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor a jelentős túlsúly, gyenge erőnlét és állóképesség, valamint magas vérnyomás és az ebből fakadó egészségügyi gondok azt mondatta velük: változtatni kell!

Először Ricsi, majd rövid időn belül felesége látogatott el a SPEEDFIT-be azzal a céllal, hogy életmódot váltsanak, egészségesebbek és fittebbek legyenek. „ A kezdeti időszak nagyon nehéz volt, nulla kondícióval, gyakran levegő után kapkodva próbáltunk edzeni. Először egyedül próbálkoztunk, majd edzői segítséget kértünk, s a ránk szabott edzés-és táplálkozási terv alapján már biztosabban tevékenykedtünk.

Edzéseink számát munkabeosztásunkhoz mérten alakítottuk ki, általában heti három-négy alkalommal tréningeztünk. A súlyzókkal és gépekkel végzett izomformázás és feszesítés mellett/után sok kardioedzést végeztünk, ez kezdetben főleg séta-kocogás kombinációját, később kitartó futást jelentett. Mindkettőnknek nagyon megtetszettek a TRX edzések, melyekkel két legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen amellett, hogy ezekkel a gyakorlatokkal formás, szálkás izmokat építettünk, segítségükkel nagymértékű zsírcsökkenést is elértünk.

A rendszeres testmozgás mellett a táplálkozásunkat szintén át kellett alakítanunk, s mostanra mindketten tanúsítani tudjuk, hogy racionális étkezések nélkül nem lehet tartós eredményeket elérni. Amíg korábban minden szemünk elé kerülő ételt gond nélkül magunkba tömtünk, az elmúlt néhány hónapban már megválogattuk, mit eszünk meg. A kalóriadúsabb, cukrosabb és magasabb zsírtartalmú élelmiszereket egészségesebb, rostokban és vitaminokban gazdagabb ennivalókra cseréltük. A legnehezebb talán azt volt tudatosítanunk, hogy naponta több kisebb, rendszeres időközökben elfogyasztott fogást vegyünk magunkhoz.

Az eredmények? Ricsi 16 kilogramm testzsírt adott le izmainak növekedése mellett, Heni pedig 18 kilogrammal lett könnyebb négy hónap alatt. Ma már nem tartanak korábbi „ellenségüktől”, a tükörtől, könnyedebben tudják teljesíteni a munkahelyi testi-lelki kihívásokat, s közös erővel készülnek életük első maratoni futóversenyére.

Bravó!

Írta:Bögi Viktor Személyi Edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.