A megfelelő motiváció kialakítása és fenntartása

SPEEDFIT | 2019.02.04 22:04

Rendszeres testedzést végezni és egészségesen táplálkozni – ez a két tényező lényegesen hozzájárul életminőségünk javításához.

Az elszántságról

Határozzák el, hogy az edzés és a minőségi táplálkozás életük szerves részévé válik! Ez az első komoly lépés ahhoz, hogy garantált hatást érjenek el. Ne engedjék, hogy mindenféle kifogásokat keresve kihagyjanak tréningeket és étkezéseket! Ha egyszer engednek, másodszor és harmadszor még könnyebben megteszik, és elindulnak lefelé a lejtőn. Napirendjüket próbálják úgy megtervezni, hogy az esetleges „kihágásoknak” minél kevesebb esélyt adjanak. Határozzák el, hogy az edzéseket teljes erőbedobással, az elejétől a végéig becsülettel végigdolgozzák! Nézzenek csak vissza néhány előző edzésükre! Hányszor fordult elő, hogy nem csináltak végig egy-egy sorozatot rendesen?Hány gyakorlatot és ismétlést végeztek el csak mechanikusan, igazi koncentráció és odafigyelés nélkül? A válaszokat önmagukban találják. Itt az idő, hogy eddigi  rossz szokásaikon változtassanak!

Határozzák el, hogy végigjárják a megkezdett utat, és nem hagyják magukat befolyásolni a „ jó barátok”által!Biztosan lesz néhány ismerősük, akik őrültségnek, ostobaságnak tartják az önök új elfoglaltságát, megjegyzéseket tesznek, hitetlenkednek. Mindezek ne vegyék el az önök kedvét, legyenek büszkék arra, hogy mostantól egészségesebben élnek!

Határozzák el, hogy lelkesedésüket minden körülmények között fenntartják! Önök nem nagy nézőközönség előtt fognak tevékenykedni, mint mondjuk egy kosárlabdacsapat tagjai, ennélfogva önmagukban kell, hogy megtalálják a lelkesedés forrását! Ez az első eredmények megjelenésével (fogynak, javul a közérzetük, jobban alszanak stb.) már könnyebb lesz. Addig is bízzanak abban, hogy sikeresek lesznek, és lassan, de biztosan elérik céljaikat!

Sokat segíthet az is, hogy időnként megtisztítják a lelküket: ez egy egyszerű technika, melyet mindenki elsajátíthat. Mindössze arról van szó, hogy minden negatív gondolattól, rossz beállítódástól megszabadítják önmagukat.Nézzék a történések pozitív oldalát, vegyék észre a kis eredményeket, és örüljenek azoknak!

Az összpontosításról

Mindig hangolódjon rá az edzésekre! A nap közben fellépő problémáit, gondjait próbálja félretenni erre az időre! Hatásos, ha már útban az edzőterem felé „ lefuttatja” magában az aznapi gyakorlatokat, azok sorrendjét, végrehajtását!

Edzés közben próbálja vizualizálni az ön által elképzelt ideális testalkatot, egészségi állapotot! Minden izomrostját próbálja a lehető legteljesebb mértékben megdolgoztatni! Ne csaljon, ne könnyítsen az elvégzendő munkán,  ezzel önmagát csapja be! Minden elvégzett gyakorlat annyi eredményt hoz, amennyi energiát belefektet!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
Bögi Viktor
Személyi Edző