Minden egészségére odafigyelő és sportolni vágyó ember más és más motivációs céllal vág neki az edzéseknek, és látogat el egy-egy edzőterembe.

Ami közös bennük, az a lelkük mélyén meglévő tenni akarás, az, hogy megmutassák önmaguknak: igenis képesek  az egészséges életmód területén kijelölt céljaikat elérni, s ennek köszönhetően  magasabb testi-lelki egészségi szinten , boldogabban élni.

A konkrét célok meghatározása- kisebb has, formásabb farizmok, erősebb kar-és vállizmok stb.- csak és kizárólag  „saját szellemi termékünk”, melyek megvalósításának első állomásaként elkezdünk odafigyelni táplálkozásunkra, regenerálódásunkra, és tréningezünk. S hogy mire kell a leginkább hangsúlyt fektetnünk? Többször leírtam különböző fórumokon, mégsem győzöm eléggé hangsúlyozni: arra, hogy rendszeresen elmenjünk edzeni! Ez a megállapítás talán túlságosan egyszerű, de tény, hogy kitartó, elszánt munkavégzés hiányában semmire sem fogunk jutni, bármilyen hiper-szuper eszközökön is dolgozunk(néha-néha), s bármilyen jól összeállított étrendet is követünk(időről időre).

Induljunk ki az átlag stúdióvendégből, aki valamilyen céllal-legyen ez a fogyás- elkezd edzeni! Néhány alkalommal lemegy a közeli terembe, elolvas ezt-azt a racionális táplálkozásról, eltelik egy-két hét, hónap,s a gyenge eredmények miatt elkedvetlenedik. Belátja, hogy az egész folyamat bonyolultabb, mint ahogy azt elsőre gondolta, szakmai segítséget nem kért, s komolyan gondolkodik a megfutamodásban a „nekem ez nem megy, ez nem az én világom” jelszó jegyében. Igen, igaza van abban, hogy a testedzés is egy „tudomány”, hiszen  ismerni kell az emberi szervezetet, annak válaszreakcióit a különféle edzésmódszerekre,  táplálkozási stratégiákra , mégsem ennek a tudásnak, hanem a kitartásnak a hiánya a fő hiba! Ilyenkor szoktam javasolni, hogy tegyék fel maguknak a következő kérdéseket: Rendszeresen eljárt-e edzeni legalább heti háromszor? Minőségi edzést végzett-e minden alkalommal? Betartotta-e a kijelölt táplálkozási kereteket? Ha pár hónapos távlatban nem érte el azokat a reális célokat, melyeket maga elé tűzött, kétséget kizáróan nemmel felelt valamelyik kérdésre…

Bögi Viktor

Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.