AMT bemutatása

SPEEDFIT | 2019.03.16 19:06

Az AMT változatos kardióedzéseket lehetővé tévő eszköz, amely egyaránt használható bemelegítésként, az edzés fő részeként (erre példa az írás későbbi részében olvasható), illetve a tréning levezetésére is.

Rendszeres használatával fejleszthetjük állóképességünket, kardiovaszkuláris rendszerünket, koordinációs képességeinket, alsótestünk izmainak kidolgozottságát, minőségét.

A gépen taposással a lépcsőző mozgást, míg elliptikus ívképzésnél a futás egyes szakaszait imitálhatjuk. (kivételt képez a repülési szakasz, valamint az ezzel együtt járó leérkezés.)

Taposó mozgásnál nincs ívhelyzet, a pedálokat függőlegesen le-fel kell taposni. Teljes terhelési fázisban (azaz lefele nyomáskor) lehetőleg teljes talppal használjuk, míg felengedéskor a sarkunkat kicsit emeljük meg. Törekedjünk a teljes mozgástartomány kiaknázására, mellyel testtömegünktől, alapanyagcsere-sebességünktől függően akár 600-800 kilokalóriát is elégethetünk egy óra alatt.

Futó „funkcióban” a már említett ívhelyzetet előidézve előrefelé kell megindítani a pedálokat, majd a kar-láb munkát összehangolva „futni” az eszközön. Felsőtestünket tartsuk stabilan (elsődlegesen a has-és gerincmerevítő izmaink feszülését fogjuk tapasztalni), míg a karfunkciót beiktatva váll, mell- és karizmaink is terhelést kapnak.

Jöjjön egy edzéstipp az AMT használatára az edzés fő részeként:

1.kör

-taposás 33 kilokalóriát elégetve (a kijelzőn látható az adat)

-33 négyütemű fekvőtámasz

-33 guggolás+ vállnyomás egykezes súlyzókkal

2.kör

-”futás” 22 kcal erejéig

-22 négyütemű fekvőtámasz

-22 guggolás+ vállnyomás

3.kör

-taposás 11 kcal erejéig

-11 négyütemű fekvőtámasz

-11 guggolás+ vállnyomás