Kávé

Nem kerül tiltólistára, de fogyasszuk módjával. Megfelelő mértékben kifejezetten egészséges, de túl sokat ne igyunk belőle, hiszen ahogyan öregszünk, a szervezetünk cirkadiánritmusa megváltozik, ahogy a hormonháztartás is, másképp hat rá a koffein, mint a húszas éveink elején. Ha nyugodtan szeretnénk aludni, késő délután már ne igyunk kávét és maradjunk a napi két-három csészényi adagnál.

Fogyókúrás müzliszeletek

Míg huszonévesen könnyen elvoltunk délig a reggelire bedobott müzli vagy protein szelettel, addig 40 felett már nem érdemes ilyen édességeket levenni a polcról. Nem csak reggelire, de napközben sem. Lehet, hogy magas a fehérjetartalmuk, de igazából nem laktatnak, viszont telis tele vannak cukorral, szükségtelen ízfokozókkal meg persze pálmaolajjal.

Gyümölcslevek

Még a frissen facsartakat is jobb kerülni, hiszen gyümölcscukorban gazdag kalóriabomba kerül a pohárba. A fruktóz növeli a hasi zsírt, ami ebben a korban már nehezebben bont le a szervezet. Az úszógumiktól legkönnyebben úgy tudunk megszabadulni, ha gyümölcslé helyett gyógy vagy zöld teát, illetve vizet iszunk.

Vaj

Ahogyan idősödünk, úgy nő a szívbetegségek kialakulásának kockázata. Ezt csökkenthetjük, ha elhagyjuk az olyan élelmiszereket, mint például a sózott vaj. Kerüljük ne csak szendvicskészítéskor, de sütéskor is. Használjunk helyette hidegen sajtolt növényi olajokat.

Gyümölcsjoghurt

Nem csak az egészségünkre, de a ruhaméretünkre sincs jó hatással, ha túl sok ilyen, egészségesnek gondolt joghurtot eszünk. Valójában egyáltalán nem egészséges, tele van cukorral a boltokban kapható ezerféle poharas desszert. Natúr és görög joghurtot viszont bátran ehetünk, ha édesebb ízre vágyunk, tegyünk bele mézet, gyümölcsöt vagy házi lekvárt. Ugyanakkor a natúr tejtermékek, mint például a kefir, nagyon is fontosak a bélrendszer megfelelő működéséhez.

Fehér kenyér és tészta

Nemcsak finomított szénhidrátot, de rengeteg cukrot is tartalmaznak. A finomított, feldolgozott gabonának magas a glikémiás indexe, vagyis gyorsan emeli meg a vércukorszintet. Minél gyakrabban minél több efféle pékárut eszünk, annál kevésbé csillapítja az éhségünket és vezet pár óra után újabb falási rohamhoz. És emellett gyakorlatilag semennyi tápanyagot nem tartalmaz. Együnk inkább teljes kiőrlésű gabonából készült terméket vagy válasszunk más, alternatív megoldást, például csicseriborsólisztből készült tésztát.

Cukros, szénsavas üdítők

Igaz, az efféle italok semmilyen korban nem egészségesek, de negyven felett még nagyobb gondot okozhatnak. A magas cukortartalmú üdítők gyakori fogyasztásával nő a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye, illetve kutatások bizonyítják, hogy azok a nők, akik gyakran isznak efféle frissítőt, nagyobb eséllyel küzdenek köszvénnyel.

Muffinok

Ha csak nem otthon készítjük egészséges hozzávalókból, mondjuk zöldségekből, gyümölcsökből, cukor helyett sztíviával a muffinok nem a barátaink. Főleg nem az előre csomagolt, bolti fajták. Rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak, amelyek gyorsítják az öregedési folyamatokat. a cukor ugyanis emeli a szervezetben található szabadgyökök mennyiségét, ez pedig egyenes út a ráncok kialakulásához, a bőr rugalmasságának elvesztéséhez.

SPEEDFIT

Forrás: www.dietaesfitnesz.hu

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.