Góg Anikó triatlon olimpikon, személyi edző, IWI (International Wellness Institute) oktató nevéhez fűződik a PowerCardio kifejezés, amelynek a lényege, hogy állóképességi edzés közben extra külső ellenállást adunk a tréninghez. Vagyis egyidejűleg, célzottan fejlesztjük az állóképességet és az erőt, így nemcsak a respirációs rendszert, de a mozgás szervrendszerét is egy magasabb szintű igénybevételnek tesszük ki, mindemellett koordinációt fejlesztő hatása is van.

A Power cardio edzés egy komplex edzés,  amely igen jól beilleszthető kezdő és haladó vendégek edzésprogramjába is. Nagy előnye, hogy az állóképesség mellet az erő-állóképességet is fejleszti, igazán időhatékony edzés, ugyanis 35-40 perc edésmunkával megoldhatjuk az erőfejlesztést és az állóképesség edzését is, így nem lehet kifogás az időhiány sem.

Ezt az edzést nagyon jól végrehajthatjuk futópadon, de akár a kerékpár illetve a lépcsőző gép is a segítségünkre lehet. Talán a futópad nyújtja a legtöbb variációs lehetőséget, amelyen különböző külső ellenálások pl. kézisúlyzó, gumikötél alkalmazásával hajtunk végre erőfejlesztő gyakorlatokat folyamatos gyaloglás közben.

A Power Cardio edzéssel a kardió edzések számlájára felróható monotónia is kiküszöbölhető, ugyanis folyamatos koncentrációt igényel a megfelelő koordináció fenntartása végett.

Amennyiben cél a zsírszövet csökkentése, a jó kardiovaszkuláris állóképesség, a kondicionált tónusos izomrendszer megszerzése, akkor a Power Cardio tréning alkalmazása biztosítja a legideálisabban ezek elérését.

Kinek ajánlott? Mindenkinek aki szeretne időt megspórolni az edzések alkalmával, legyen akár kezdő vagy haladó szinten, esetleges túlsúllyal rendelkezik és cél a zsírszövet csökkentése, és aki szeretne tónusosabb izomrendszert és fejletteb szív- érrendszeri állóképességet.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet, gyere és vegyél részt csoportos óráinkon vagy akár egyedül is kipróbálhatod.

Szemán Szilvia

Személyi és funkcionális edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.