Pár napja, az edzés végi nyújtás közben egyik vendégem arról elmélkedett, mennyi küzdelemmel és nehézséggel kell szembenéznie minden egyes embernek. „Neveled a gyermekeid, dolgozol és pénzt keresel, beleveszel az emberi kapcsolatok szinte kibogozhatatlan hálójába. Állandóan figyelj mindenre és mindenkire, felelj meg, akinek csak lehet… Olykor edzeni is alig van időm, energiám.”- fakadt ki.

Vitathatatlan, kivétel nélkül mindenkinek vannak alaposan megterhelt élethelyzetei. A kérdés az, meg tudod- e ezek „mögött „találni az Életedet, vagyis annak módját és lehetőségét, hogy amit teszel, azt lelkesedéssel tedd.

Mindaddig, amíg az adott helyzetet, pillanatot, a „Mostot” leküzdendő akadálynak látod és kezeled, komoly nehézségekbe fogsz ütközni. Ezesetben a világod csupa problémának érzékeled, melyeket sorban meg kell oldanod ahhoz, hogy végre megnyugodhass és kiteljesedett lehess. Az Életed ekkor mintha azt mondaná:” Úgy bánok veled, ahogy te velem. Ha problémának látsz, az leszek a számodra. Ha akadálynak, akkor meg az”. Másként meghatározva, a belső valóságoddal megteremted a saját külső valóságodat…

Mi a megoldás? Próbáld meg barátoddá tenni az Életed! Öleld magadhoz, viszonyulj hozzá pozitívan, légy neki hálás, lásd benne a lehetőséged! Hogy adott pillanatban nincs egy csepp hálád, egy csepp pozitív érzésed sem? Nem gond, attól még csikarj ki magadból, legalább egy csipetnyit! Hiszed vagy nem, abban a minutumban, ahogy ezt megteszed, az életed, az emberek, a körülményeid elkezdenek „adakozóvá” válni, s egy új világban találod magad. Mit mondott az emberiség Tanítója? „Aki ad, az kap!” A kiadásod minden esetben meghatározza a bevételed

Az 1940-es években Amerikában egy nagyon vékony, japán származású tizenéves fiú azért kezdett el edzeni, hogy férfiasabb, erősebb és izmosabb legyen. Mivel akkoriban még ritkák voltak az edzőtermek, otthon a sötét pincében néhány betonból öntött súlyzóval dolgozott, a padló nélküli földet pedig minden tréning előtt lelocsolta vízzel, hogy kisebb legyen a felszálló por… Nem volt külön edzőruhája, cipője, kesztyűje és öve. Nem voltak táplálékkiegészítői, mi több, mai mércével mérve „nevetségesen” táplálkozott, felnőttkorában mégis 25 világrekordot tartva olimpiai bajnok lett súlyemelésben, s megnyerte a hatalmas presztízzsel bíró Mr.World címet testépítésben. A kiváló sportolót Tamio (Tommy) Kononak hívták, akinek egyik leghíresebb mondása szerint  „az  a nap, amikor kifogásokat keresve nem végzed el tisztességesen és lelkesedéssel a munkádat/tréningedet, hanyatlásod kezdete…”.

Meglehet igaz, amit mondott!

Írta: Bögi Viktor

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.