Jótékony, pihentető és vitalizál. A nyár, a napsütés és a napfény nagyszerű dolog lenne, ha a magas hőmérséklet nem okozna egyeseknek kellemetlenséget. Amit sokan nem tudnak: A nyári hőség egészen más, mint az a hőség, amit a szaunában tapasztalunk. De miért szaunázzunk melegben?  A nyári szaunázás pozitív hatással lehet a közérzetre, erősítheti az immunrendszert és felkészítheti a szervezetet a hőségre.

A szervezetnek ahhoz, hogy megbirkózhasson a hőséggel, rendszeres szaunázásra van szüksége, így kevésbé lesz érzékeny a magasabb hőmérsékletre, illetve hőmérséklet-ingadozásra, tehát sokkal elviselhetőbbé válhatnak a forró nyári napok.

Amikor kint árnyékban 30 fok van, sokaknak a legutolsó dolog, ami eszébe jut, az a látogatás egy 90 fokos szaunába. Helyette általában a frissítő jeges teát, hűs árnyékot és a légkondicionált szobát választjuk.

A melegben való szaunázásnak is megvan a maga varázsa, mivel javítja a közérzetet, és élénkítő hatású. A szaunában uralkodó meleg sokkal kellemesebb, mint a forró és párás nyári levegő, mert a páratartalom alacsonyabb.

A szív- és érrendszer edződik, a szervezet immunsejtjei pedig serkentőleg hatva antitesteket termelnek. A rendszeres szaunázás erősíti az immunrendszert és a szervezet védekezőképességét, megelőzi a betegségeket.

A száraz meleg és az azt követő jéghideg fürdő tovább fokozza a jótékony egészségügyi hatást. A rendszeres szaunázás egész évben edzi a szervezetet, és növeli a hővel szembeni tűrőképességét.

A keringés stabilizálódik, az erek kitágulnak, az izmok ellazulnak, de szaunázás után sose felejtsd el pótolni az elvesztett folyadékot.

A szervezet optimális támogatása érdekében már a szaunázás előtt célszerű elegendő folyadékot lehetőleg teát vagy vizet fogyasztani ,valamint a szaunázások közötti szünetekben és az utolsó szaunázás után. Ez azért fontos, hogy a vízveszteséget kompenzáljuk.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.