Szeretnél jobb lenni? 2.rész

Fantasztikus érzés, felemelő élmény, rendkívüli hatásfokú „munka” az ilyen! Nevezheted flow-nak, Jelenlétnek, a lényeg ugyanaz: minden rendelkezésre álló szellemi (és testi) kapacitásod a most szolgálatába állítottad.

Hogyan tudod elérni ezt az „állapotot”? Ahány ember, annyiféle recept, mindenkinél más válik be. Próbálkozhatsz a következőkkel:

1.Készítsd fel magad!

Ha az edzésedet vesszük górcső alá, tervezd meg pontosan az időpontját, a gyakorlatokat, sorozat- és ismétlésszámokat, metódusokat.  Ehhez mérten táplálkozz körültekintően egész nap, különösen tréning előtt és után, s fogyaszd el a szükséges táplálékkiegészítő(i)d! Ezzel elkerülöd, hogy eseti jelleggel dolgozz, hogy éhesen vagy épp teli gyomorral eddz.

2. Ne hagyd, hogy kizökkentsenek a ritmusodból!

Közben persze jöhet e-mail, hívhatnak telefonon, próbálhatnak szóval tartani, eszedbe juthatnak életed megoldatlan helyzetei…Tényleg csak a legszükségesebb eseteket kivéve, ne hagyd, hogy az edzéshez közvetlenül nem kötődő gondolataid magukkal ragadjanak! Ha mégis megtörténik, ne problémázz, fogadd el, de mihamarabb gyere vissza a mostba, vagyis a tréningedhez!

3. Ne vádold magad, ha elsőre (sokadjára) nem sikerült!

Mindenhez idő kell, Rómát sem egy nap alatt építették fel. Ha az elméd egyszerűen „nem hagy békén”, s ezer meg ezer gondolattal bombáz munkavégzés közben, fogadd el! Hagyd, hadd jöjjenek és menjenek a fejedben a mentális képződmények! Ha nem állsz ellen, rövidesen ismét a jelenbe kerülsz, a figyelmed és koncentrációd pedig teljes lesz.

A jelenre való összpontosítás kulcsfontosságú ahhoz, hogy életedbe új minőség, újfajta tudatosság áramoljon be. Mint mindent, ezt is gyakorolni kell, ezt is meg lehet tanulni. Állj neki, kísérletezz, figyeld magad megítélés nélkül, s nem kell hozzá sok (óra) idő, jobb leszel!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! 

Kellemes edzéseket kívánok!

Bögi Viktor

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.