Szeretnél jobb lenni?

Legyinthetsz persze, hogy „tessék, ez már megint egy semmilyen cikk a pszichéről”, ámde ne feledd: minden külső, azaz fizikai erő onnan „bentről”, a szellemi dimenzióból ered. Ha nem hiszed, bátran tegyél egy próbát, s nyomj le egy edzést különösebb koncentráció, eltökéltség, ráhangolódás nélkül. Aztán egy másikat (akár ugyanazokkal a gyakorlatokkal) erőteljes mentális fókusszal. Át fogod élni a különbséget…

A mai kor emberének elméje és értelme döbbenetes kihívások mellett kell, hogy funkcionáljon. Szinte megállás nélkül zúdul rád a rengeteg információ, közösségi oldalak versengenek a kegyeidért, látszólag mindenki és minden csak még egy pici figyelmet kér tőled. Te pedig, mivel semmiről nem szeretnél lemaradni, megadod ezt az odafigyelést, akár azon az áron is, hogy töredékekre szabdalod a szellemi erőd.

Itt jön képbe a koncentrációd. Mindennapi életed szerves része kell legyen a tanulás, a hírek böngészése, a kapcsolattartás, csak figyelj arra, hogy mindezt valóban a „jelen pillanatra hangolódva, odafigyelve” tedd.  Hogy érthetőbb legyek: nem a jelen pillanatra hangolódva kutatsz mondjuk egy téma után a világhálón, ha „csak úgy, minden elképzelés nélkül pörgeted” a telefonod, s percek vagy akár órák telnek el a semmivel…

A koncentráció nemcsak az optimális időbeosztásod, hanem a pszichohigiéniád miatt is fontos. Ha adott tevékenységet valóban tudatosan, célirányosan, az „itt és most”-ra hangolódva végzel, az agyad optimálisan dolgozik, s azt veszed észre , hogy szinte magától megy minden. Ha ezzel ellentétben a figyelmed ide- oda kalandozik, a gondolataid pedig elcikáznak, jóval kisebb hatásfokkal fogsz ténykedni, az eredményeid pedig az általad elvárt alatt lesznek.  A fizikai erődhöz hasonlóan a lelki energiáidra is figyelned kell: amennyiben szétforgácsolod őket, fáradt, kevésbé hatékony és frusztrált leszel.

(folytatása következik)

Írta: Bögi Viktor

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.