Tedd változatossá edzésed

Jó idő lévén számos szabadtéri edzéslehetőség közül tudsz választani. Ahhoz, hogy ne legyen monoton, dobd fel egy kis lépcsőzéssel! Futás, kerékpározás, görkorcsolya után remek kiegészítője vagy edzéseid fő részét is képezheti. Arról nem beszélve, hogy rengeteg jótékony hatással is bír.

Lépcsőzés hatásai:

 • Egészségmegőrző, prevenciós hatása

Nagy előnye, hogy egyenletesen emeli a pulzusszámot és edzi a vérkeringést, ezáltal az ereket is. A nagy intenzitású rezisztencia edzések, mint például ez is hatékony a szív- és érrendszeri megbetegedések megakadályozására, illetve a tünetek kezelésére is.

 • Fejleszti az állóképességet

Az intenzív mozgás során rengeteg oxigén szabadul fel, ami fokozza az állóképességet, erősíti a szívet és a tüdőt.

 • Alakformáló hatása

Fantasztikus alakformáló hatással bír, főleg a láb- és a farizmok tekintetében. Attól függően milyen gyakorlatokat válogatsz össze.

 • Zsírégető hatása

Az egyik leghatékonyabb és ezzel együtt az egyik legkeményebb kardiómozgás is. Előnye, hogy 10 perces edzéssel több száz kalóriát égethetsz el, míg például a futással ehhez az eredményhez jóval több idő kell.

Mire figyelj lépcsőzés közben?

Fontos, hogy a mozgást egyenes háttal, de lazán végezd, vállaid ne essenek előre. Légzésed legyen egyenletes, ne lépcsőzz kifulladásig, fokozatosan emeld a terhelést!

A különféle edzéstípusok váltogatása segíthet a motiváció fenntartásában és energikusabbnak érezheted magad általa. Az alábbi gyakorlatok ideálisak kezdők és haladók számára is:

Ízületek védelme érdekében olyanoknak ajánlom, akiknek nincsen panaszuk az alsó végtag ízületeiben.

Hatékony és jó edzést kívánok!

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitáiós trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.