Újabb köhögéssel vagy megfázással küszködsz? Állandóan fáradtnak érzed magad? Lehet, hogy máris jobb lesz a közérzeted, ha naponta sétálsz egyet, vagy hetente néhányszor egy egyszerű edzésprogramot végzel.

A fizikai aktivitás segíthet a baktériumok tüdőből és légutakból való kiűzésében. Ez csökkentheti a megfázás, az influenza vagy más betegségek kialakulásának esélyét.

A testmozgás változást okoz az antitestekben és a fehérvérsejtekben. Ezek a szervezet immunrendszerének sejtjei, amelyek a betegségek ellen küzdenek. Ezek az antitestek gyorsabban keringenek, így hamarabb felismerhetik a betegségeket, mint korábban. Azt azonban senki sem tudja, hogy ezek a változások segítenek-e megelőzni a fertőzéseket.

A testhőmérséklet rövid ideig tartó emelkedése edzés közben és közvetlenül edzés után megakadályozhatja a baktériumok elszaporodását. Ez a hőmérséklet-emelkedés segíthet a szervezetnek jobban felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. (Ez ahhoz hasonló, mint ami láz esetén történik.)

A testmozgás lelassítja a stresszhormonok felszabadulását. Bizonyos stressz növeli a betegség esélyét. Az alacsonyabb stresszhormonok védelmet nyújthatnak a betegség ellen.

A testmozgás jót tesz, de, nem szabad túlzásba vinni. Azoknak, akik már mozognak, nem kellene többet mozogniuk csak azért, hogy növeljék az immunitásukat. A nehéz, hosszú távú testmozgás (például a maratoni futás és az intenzív edzőtermi edzés) valójában ártalmas lehet.

Tanulmányok kimutatták, hogy a mérsékelten energikus életmódot folytató emberek profitálnak leginkább abból, ha elkezdenek (és betartanak) egy edzésprogramot. Egy mérsékelt program állhat a következőkből:

 • Hetente néhányszor kerékpározás a gyerekekkel
 • Napi 20-30 perces séták
 • Minden másnap konditerembe járás
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.