Ezeket a célokat rendszeres testedzéssel és jól megtervezett étrenddel lehet megvalósítani.A testkörfogatok ( derék, csípő, mellkas,comb stb.) és a testtömeg mérése különösen fontos ebben az időszakban, hiszen objektív képet adnak fejlődésünkről.
Ebben a cikkben az egészséges és megfelelő mértékű fogyásról, annak feltételeiről , valamint étrendi praktikákról lesz szó.
 
Mérjünk rendszeresen!
 
Táplálkozásunk és edzésünk hatékonyságának legfőbb mutatója testzsírszázalékunk csökkenése. Éppen ezért szükséges a testméretek rendszeres vizsgálata ( hetente –kéthetente). Az így mutatkozó eredmények segítik fenntartani a motivációt, lelkesedésünket. Fontos, hogy reálisan és optimistán gondolkodjunk.
 
A hetente elért egy kilogrammos zsírcsökkenés az ajánlatos, hiszen ez nem terheli meg a szervezetet jelentősen , másrészt a tükörben is jól látható eredményeket hoz.
Sokaknak ez kevésnek tűnik, és havi 8-10kg-os vagy még nagyobb mértékű fogyást terveznek. Ezt is meg lehet valósítani, de fennáll a veszélye annak, hogy túlságosan kizsigereljük izomzatunkat, lemerítjük idegi tartalékainkat, mindezek következtében pedig gyengének és kedvetlennek érezzük magunkat.(nyilvánvalóan nem ez a cél)
 
Visszatérve a mérésekre: testzsírszázalékot mérni ( legalábbis pontosan ) elég nehéz,sokkal egyszerűbb derékbőségünk változásait figyelemmel kísérni. Általánosan elfogadott nézet, hogy minden 2,5 cm-es csökkenés derékban kb. másfél-két kilogramm testtömegcsökkenést jelent.
 
Problémákat okozhat, hogy a fogyásban „eltűnnek az izmaink”, vagyis a zsír mellett izmokat is égetünk. Ezt megfelelő mennyiségű fehérjebevitellel tudjuk megakadályozni (2 gramm testkilogrammonként).
 
Folytatás hamarosan!
 
Bővebb információ:
 
Bögi Viktor személyi edzőnél
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.