Milyen ételt tudsz a szőlőlevelekből készíteni? Íme, egy őszi finomság nemcsak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg szőlőlevél

5 vöröshagyma

4 zöldhagyma

17,5 dkg hosszú szemű rizs

2 ek. fenyőmag

4.ek. finomra vágott mentalevél

1,5 dl olívaolaj

1 citrom leve

1 citrom

só, feketebors

Elkészítés:

A jól megmosott szőlőleveleket 5 percre forró vízbe helyezzük, majd szűrőn lecsöpögtetjük.

A megtisztított vöröshagymát finomra, a megtisztított és megmosott zöldhagymát kis karikákra vágjuk.

A rizst elkeverjük a hagymákkal, a petrezselyemmel, a mentalevéllel, a fenyőmaggal, valamint az olívaolaj és a citromlé felével. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy nagy lábast kibélelünk 3 szőlőlevéllel. A többi szőlőlevélre egy-egy teáskanál rizstölteléket halmozunk. A leveleket mindkét oldalon behajtjuk és feltekerjük a szélesebb végükön kezdve. A göngyölegeket a lábasba helyezzük.

A maradék olívaolajat a citromlével összekeverjük, és a szőlőlevelekre locsoljuk. A göngyölegeket fedő alatt egy órán át mérsékelt tűzön főzzük. Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra 20 perc

Energiatartalom: kb. 453 kcal/adag (1901 kJ)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!

    [tssendy listID "11895"]

    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!

      [tssendy listID "11895"]

      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.