A tónusos has felépítéséhez az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás kombinációjára van szükség. A hasizmok a törzs fontos részét képezik, és döntő szerepet játszanak a gerinc megtámasztásában, a testtartás javításában, valamint az egyensúly és a stabilitás elősegítésében.

Íme néhány a legjobb gyakorlatok közül a tónusos has felépítéséhez:

Plank: A plank egy egyszerű, mégis hatékony gyakorlat, amely a teljes hasi régiót célozza meg, beleértve a rectus abdominist (egyenes hasizom), a transversus abdominist (haránt hasizom) és a ferde hasizmokat. Helyezkedj el fekvőtàmasz kiinduló helyzetbe, majd abból alkartámaszban, de ahelyett, hogy leereszkednél, tartsd a pozíciót 30-60 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot három sorozatban.

Hasprés: A klasszikus gyakorlat, amelyek a rectus abdominis izmokat célozza meg. Feküdj hanyatt, térdeidet behajlítva, talpakkal a padlón. Keresztezd karjaid a mellkasod fölött, és emeld fel a vállad a padlóról, miközben a hasizmok összehúzására összpontosítasz. Ismételd három sorozatban 10-15 ismétléssel.

Orosz twist: Kiváló gyakorlat a ferde hasizmok edzésére Kezd azzal, hogy behajlított térdekkel és talpakkal a talajon ülve elhelyezkedsz. Tarts egy súlyt vagy medicinlabdát magad előtt, majd fordítsd a törzsedet az egyik, majd a másik oldalra. Ismételd három sorozatban, 10-15 ismétléssel mindkét oldalon.

Lábemelések: Remek gyakorlat az alsó hasizmok számára. Feküdj a hátadra, kezeid a feneked alá téve. Emeld fel a lábad a padlóról és tartsd a pozíciót néhány másodpercig, majd lassan engedd vissza. Ismételd meg három sorozatban 10-15 ismétléssel.

Bicikllizés: A biciklis felülések a felülések egy olyan variációja, amely a teljes hasi régiót célozza meg. Feküdj a hátadra, kezeid a fejed mögött tartva, térdeid pedig hajlítsd be. Felváltva vidd a jobb könyököt a bal térdedhez, a bal könyököt pedig a jobb térdedhez, mintha biciklit pedáloznál. Ismételd három sorozatban, 10-15 ismétléssel mindkét oldalon.

Fontos megjegyezni, hogy a has tónusának növeléséhez a gyakorlatok, az egészséges táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel kombinációjára van szükség. Ha ezeket a gyakorlatokat beépíted a fitneszrutinodba és ragaszkodsz az egészséges étrendhez, akkor pillanatok alatt tónusos hasat kaphatsz. Ezenkívül fontos a bemelegítés és nyújtás mielőtt bármilyen edzésprogramot elkezdenél, hogy megelőzd a sérüléseket.

Szücs Péter

Személyi edző – SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.