A mozgásszervi megbetegedések kezelésekor általában az aktív mozgásé a főszerep. Ennek segítségével nyerhetjük vissza a myofasciának azon tulajdonságait, melyek szükségesek annak egészséges működéséhez.

 

Amikor izom eredetű fájdalmakról beszélünk, akkor ne felejtsük el, hogy ezeknek a problémáknak a hátterében tanulmányok szerint háromnegyed részt a lágyszövetek kóros feszülése áll. Ebből következik az a megállapítás, mely szerint a feszültség oldásában nagy segítséget nyújthat olyan szakembereknek a munkája, akik manuális eszközöket is alkalmaznak a kezeléseik során, pl. manuálterapeuták, különböző masszőrök, gyógytornászok, stb. Az izmainknak, izompólyának a lazítása ugyanis elengedhetetlen szerepet játszik az egészséges működéshez vezető úton.

 

A krónikusan rövidült izmok hosszú idő alatt képesek lehetnek a vérkeringés akadályozása, ízületi blokkok létrehozása mellett akár csontokat is elmozdítani a helyükről, ezzel testi asszimetriákat előidézni.

 

A triggerpontok kezelése a lágyrész manuálterápia csoportjába tartozik. Segítségével feloldhatóak az izomfeszülések, megszűnhetnek a problémát erősítő gócok. A triggerpontok kezelése során nem mindegy, hogy milyen problémánál mely pontokat kezeli a szakember, így a kezelések megkezdése előtt szükséges a szakember által felállított anamnézis mellett szakorvosi diagnózis is.

 

A kezelés során a szakember a szükséges manuális előkészítést követően nyomást gyakorol a triggerpontra, amire az idegrendszer az izom reflexes ellazulásával válaszol, ezt a csomóval együtt az izom oldódása követi.

 

Amennyiben szeretnéd bővíteni a prevenciós eszköztáradat, vagy kiegészítenéd a már folyamatban lévő mozgásterápiádat, érdemes a megfelelő képesítéssel rendelkező szakemberhez fordulnod!

 

Jó edzést kívánok!

 

Írta:

Tormássy Ákos

személyi edző

SPEEDFIT

akos.tormassy@gmail.com

+36308135085

 

2018

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.